2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

ŠIRDYS VILČIAI PLAKA

      Meno kalba visiems suprantama. Jai nereikia vertimo. Ja galima komunikuoti su įvairaus amžiaus, išsilavinimo, intelekto asmenimis.
Proto negalios žmonėms teatras – galimybė išreikšti save, atsiriboti nuo baimių, džiaugtis nuoširdžiomis emocijomis.
Jaunuolių dienos centras 16 metus iš eilės sukvietė draugus į kasmetinį tarptautinį neįgaliųjų teatrų festivalį „Širdys vilčiai plaka“, kuris vyko gegužės 31 d. Panevėžio muzikiniame teatre.
Šiemetinio festivalio tema – kelionės. Žmonės nuo senų laikų keliauja, tik keičiasi kelionių būdas ir greitis. Dabar gali netikėtai greitai atsidurti kitoje pasaulio vietoje, tereikia sėstis į lėktuvą, traukinį...
Šiemet festivalyje dalyvavo aštuoni kolektyvai. Organizatorių teatro trupė „Svajokliai“ žiūrovams parodė spektaklį „Lagamino kelionė“, tai istorija apie paliktą mieste lagaminą, kuris atsitiktiniams praeiviams išpildo norus ir padeda keliauti įvairiais būdais. Teatro trupė iš VšĮ Markučių dienos veiklos centro parodė vaidinimą „Išgyvenimai“, tai kelionė gyvenimu: nuo vaikystės iki... Šiaulių dienos socialinės globos centras „Goda“ kartu su žiūrovais keliavo į praeitį, į krepšinio čempionatą spektaklyje „Aplink krepšinį“. Kretingos dienos veiklos centro teatro trupė „Ieškotojai“ į Panevėžį atvežė spalvų, muzikos ir šokio spektaklį „Kelionė keturiomis stichijomis“. Tauragės rajono Skaudvilės specialiosios mokyklos teatro trupė „Gama“ savo spektakliu „Kas per daug, tas negerai“ linksmino žiūrovus, pasakodami apie miško žvėrelių kasdienines keliones ir nuotykius. Danijos Limfjordsskolen teatro trupė parodė spektaklį „Mėlynos žiemos“, tai mistiška istorija iš šiaurės krašto. Panevėžio „Vilties namų“ teatro trupė žiūrovams parodė spektaklį „Raudonkepuraitė“. Apie mažą berniuką ir jo netikėtą kelionę ieškant žaislų, parodė spektaklį Pasvalio rajono sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centro „Viltis“ teatro trupė. Visi teatro kolektyvai buvo apdovanoti padėkos raštais, simboliniais suvenyrais ir šakočiais. Teatre skambėjo juokas, muzika, aplodismentai, tai tikriausiai ir viskas, ko reikia, kad nuotaika būtų gera.
Dėkojame visiems kolektyvams už vaidinimus, artistams už pasirodymus, žiūrovams už aplodismentus.
JDC darbuotoja INGA Č.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą