2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Prisijungiame prie "AŠ ŽALIAS" akcijos!

Būti ekologišku dabar yra labai madinga ir net populiaru. Viskas prasideda nuo kažkieno sugalvotos idėjos, išreikštų nuogastavimų ar iškeltų teorijų.
Klimato atšilimas yra siejamas su daugybę veiksnių, pradedant gamyklomis, baigiant vulkanų skleidžiama šiluma. Paisklausius tokių ir panašių teorijų neatrodo, kad kiekvienas iš mūsų galėtume kaip nors prisidėti prie klimato atšilimo mažinimo ar ekologiškesnės kasdienės aplinkos. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio.
Iš tikrųjų tai kiekvienas iš mūsų galime prisidėti prie tokio masto reiškinių. Ir norint tai padaryti nereikia priimti kažkokių labai didelių iššūkių ar labai praplėsti savo galimybes. Atrodo net ir toks nekaltas dalykas, kaip išmetamos šiukšlės. Jos gadina ne tik estetinį vaizdą, bet savartynuose jos išskiria pavojingas dujas. Rūšiuodami šiukšles mes sudarome galimybę atliekas panaudoti antram gyvenimui, taip sutaupydami ne tik šildymui, bet ir taupydami savo išteklius, nes plastikas, stiklas ir popierius gali būti perdirbtas ir panaudotas iš naujo.
Lietuvoje labai prigijo akcija, kuri vyksta kiekvieną balandį, „Darom!“. Šios akcijos metu visa Lietuva jungiasi aplinkos, parkų švarinimui ir kitų vietų tvarkymui. Jaunuolių dienos centras beveik kiekvienais metais prisijungia prie „Darom!“. Bet ateina laikas žengti kitą žingsnelį!
Nuo šių metų Jaunuolių dienos centras prisjungė prie kitos ekologiją skatinančios akcijos „Aš Žalias!“. Šios akcijos įkvėpti mes pradėjome įstaigoje rūšiuoti šiukšles, taip skatindami ne tik atliekų perdirbimo idėją, bet ir skatindami sąmoningumą JDC lankytojų ir visos bendruomenės namuose.
Pradėdami nuo savęs, mes galime pakeisti pasaulį!


http://www.aszalias.info/lt/as---zalias

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą