2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Naujos galimybės jaunimui – savanorystė kitoje šalyje!



Jaunuolių dienos centras ne tik priima savanorius savo organizacijoje, bet taip pat gali suteikti galimybę išvažiuoti savanoriauti į kitą šalį.
Tokia galimybe pasinaudojo jau keletas jaunuolių iš Panevėžio. Šiuo metu Ispanijoje, organizacijoje, kuri dirba su proto negalios jaunimu, savanoriauja Rokas. Jaunuolis pats mus susirado ir apsisprendė vienerius savo gyvenimo metus paaukoti savanorystei.
Jo manymu, tai padės jam visapusiškai tobulėti, patobulinti anglų kalbą, išmokti naują, realizuoti save bei pažinti naują šalį, jos kultūrą.
Jaunuolis savanorystę pradėjo spalio mėnesį ir į Lietuvą grįš tik 2016 metų spalį. Kai kam toks laikotarpis gali atrodyti labai ilgas, tačiau kai tu kiekvieną dieną praleidi darydamas gerus darbus, bendraudamas su nuostabiais žmonėmis ir mokydamasis naujo,  šie metai gali atrodyti  per trumpi, kad spėtum įgyvendinti viską ką esi suplanavęs.
„Manau viskas bus gerai. Čia šilta, daug kalnų ir žmonės labai draugiški, nuolat stengiasi padėti“ – pasakojo Rokas.
Kitas savanoris, Kasparas, savanoriauti į tą  pačią organizaciją Ispanijoje išvyks 2016 metų sausį. Jo savanorystė truks 9 mėnesius.
Jaunuolis jau turi patirties darbe su proto negalios jaunimu, nes metus savanoriavo Jaunuolių dienos centre. Kasparas Panevėžio kolegijoje studijuoja socialinį darbą, todėl ši patirtis jam bus labai reikalinga jo ateities profesijai.
Gera žinoti, kad šiuolaikinis jaunimas nėra abejingas jaunimui su protine negalia, stengiasi susidraugauti, padėti ir netgi semiasi patirties kitose šalyse. Linkime savanoriams turiningų ir prasmingų metų ir žinoma lauksime įspūdžių iš Ispanijos.

JDC darbuotoja AISTĖ P.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą