2018 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

„Lafadienis“


Jaunuolių dienos centre visada laukiamos naujos idėjos, kurias stengiamasi pritaikyti įstaigos veikloje. Viena tokių naujovių - žinomo psichologo seminare išgirsta mintis apie „dieną kitaip“. Kas gi tai? Kaip tai vyksta?
Kiekvieno mėnesio antros savaitės trečiadienis jaunuoliams ir darbuotojams vis kitoks. Tai diena be įprastų kasdieninių veiklų, skambiai pavadinta „Lafadieniu“.
Jaunimo žodyne žodis lafa aiškinamas kaip šaunus, puikus, originalus. Būtent tokie mes ir esame!
Šio trečiadienio nekantriai laukiame, todėl visi aktyviai ruošiamės siūlydami įdomias pramogas. Planavimas labai patinka jaunuoliams, nes atsižvelgiama į kiekvieno nuomonę, apsvarstomas kiekvienas pasiūlymas. Vyksta rinkimai, kuri pramoga ar išvyka nugalės būtent šio mėnesio „Lafadienio“ rinkimuose, o kuri lauks savo eilės ir bus įgyvendinta kitą mėnesį.
Jums įdomu, kokius užsiėmimus renkamės? Didelio susidomėjimo sulaukia filmai, rodomi kino teatre „Garsas“ ar „Forum Cinemas“. Juos vėliau aptariame, pasidalijame įspūdžiais. Jaunuoliams patinka vykstančios mugės, įvairios parodos, išvykos, edukacinės programos, o kartais tiesiog apsilankymas vienoje ar kitoje miesto kavinėje.
Saulėtą, gražią dieną labai mėgiami piknikai gamtoje, kur kiekvienas gali išsidūkti kiek tinkamas arba mėgautis ramuma gamtos prieglobstyje. Bet jeigu už lango lietus, dargana? Tai ne kliūtis „Lafadieniui“! Tuomet skaitomos knygos, žaidžiami įvairūs sportiniai ar stalo žaidimai, vyksta diskusijos bei planavimai prie kavos/arbatos puodelio.
Smagiai praleisti laiką jaunuoliai pamėgo  kėglinėje. Sportinis azartas apima visus žaidėjus ir prasideda tikra kova dėl kiekvieno numušto kėglio. Žodžiu, dalyvaujame tikrose varžybose: esame ir sirgaliai, ir žaidėjai.



Labai tikimės, kad netikėtai gimusi mintis taps tradicija ir skatins jaunuolius bei darbuotojus kartu fantazuoti, planuoti ir būti laisvais...




JDC darbuotoja MONIKA R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą