2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

KOLUMBAI SURADO...

 Birželio 28 dieną visas Jaunuolių dienos centras susirinko atsisveikinti su savanoriais: Lisa iš Austrijos, Melanie iš Prancūzijos, Maiku iš Vokietijos ir Migueliu iš Ispanijos. ES programa „Veiklus jaunimas“ Europos Savanorių Tarnyba šiems keturiems jaunuoliams suteikė nuostabią galimybę mokytis kitokios gyvenimo patirties, skirtingų kultūrų, susipažinti su naujais įdomiais žmonėmis bei pagyventi kitoje šalyje. Savanoriai pas mus svečiavosi 10 mėnesių (2011.09.01 – 2012.06.30). Tačiau dabar mes jų svečiais jau nebegalime pavadinti. Jie tarsi tapo mūsų įstaigos darbuotojais, draugais, ir šeimos nariais. Bendraudami kiekvieną dieną mokėmės vieni iš kitų naujos patirties, įgavome naujų įdėjų, išmokome geriau suprasti kitos kultūros žmones. Jaunimas iš svetur greitai susidraugavo su Jaunuolių dienos centro jaunimu, kartu dalyvavo išvykose, šventėse, veiklose, leido laisvalaikį, ėjo į renginius. Savanoriai su proto negalios jaunuoliais tapo gerais draugais, nuoširdžiai bendravo, mokė anglų kalbos ir atvyko su tikslu – padėti.  
Šio projekto pagrindinė įdėja buvo – atrasti ir suprasti, kas yra draugystė tarp įgalaus ir neįgalus jaunimo, atrasti ir suprasti kitas šalis, kitas kultūras, rasti naujas galimybes, tarsi taip, kaip Kolumbas surado Ameriką.
Manome, kad visi šie tikslai įgyvendinti ir netgi su kaupu. Tai įrodo ir atsisveikinimo ašaros tiek proto negalios jaunuolių, tiek savanorių tiek įstaigos darbuotojų. Sunku išsiskirti suradus gerą draugą, bet malonu žinoti, kad tu jį turi.
Linkime jiems viso ko geriausio, geros kelionės ir lauksime sugrįžtant pas mus.
AČIŪ, KAD BUVOME DRAUGAIS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą