2019 m. lapkričio 12 d., antradienis

Į RAMYBĘ IR HARMONIJĄ TERAPIJOS KELIU


                      Jaunuolių dienos centre, kurį lanko sutrikusio intelekto jaunuoliai, užimtumo tikrai netrūksta. Čia nuolat vyksta įvairios veiklos, vykdomi projektai, renginiai, organizuojamos išvykos, o kaip teisingai atsipalaiduoti, nuraminti savo protą ir pagerinti savo psichinę ir emocinę sveikatą žinojome nedaug.
Apie būtinybę leisti protui pailsėti nuo kasdienių darbų, veiklų, mokslų bei įtampos kalbama daug. Vieni renkasi meditaciją, kiti jogą, tretieji dar kokią nors veiklą, kurios metu galėtų negalvoti apie įprastus reikalus bei pailsėti. Yra daug būdų, metodų, metodikų ir technikų, kaip atsikratyti streso ir pasiekti harmoniją. Tad norėdami išsirinkti patį tinkamiausią būdą, išmokti įvairių technikų, išbandyti naujų dalykų, kurie mums atneša ramybę ir atsipalaidavimą nusprendėme parašyti projektą „Į ramybę ir harmoniją terapijos keliu“, kuris buvo finansuojamas Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.
Šio projekto metu susipažinome su psichinės sveikatos gerinimo galimybėmis. Gegužės mėnuo buvo paskelbtas „Šeimos mėnesiu“. Visą mėnesį Jaunuolių dienos centro lankytojų tėvai buvo kviečiami į menų, molio, dailės ir vilnos vėlimo terapiją. Šeimos, auginančios proto negalią turinčius vaikus, turėjo galimybę pabūti kartu, pasidalinti savo rūpesčiais ir baimėmis, nusiraminti ir atsipalaiduoti. Bendravimas ir kūryba tiesiausias kelias emocinės ir psichinės sveikatos link. Taip pat išbandėme sensorinę terapiją, relaksaciją, aromaterapiją bei meditacijas. Projekto metu vyko edukaciniai, praktiniai, žaidybiniai užsiėmimai jaunimui, susiję su emocijų, pykčio valdymu, kuriuos puikiai organizavo Panevėžio visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės. Svarbią vietą projekte užėmė ir fizinis aktyvumas, kuris yra labai svarbus psichinei sveikatai: vandens terapija, pound treniruotė, jogos užsiėmimas, aktyvus poilsis miške. Taip pat labai džiaugiamės įsigiję Soudsory ausines. Šios ausinės puikiai tinka turintiems įvairiapusį raidos sutrikimą. Soundsory ausinių terapija padeda mažinti depresiją, nerimą, kitus emocijų sutrikimus.
Šio projekto metu mes sužinojome apie įvairius laisvalaikio praleidimo būdus padedančius atsipalaiduoti ir pailsėti nuo kasdienybės, patyrėme naujus pojūčius ir išgyvenimus, įsigijome naudingų priemonių padedančių įveikti nerimą, sumažinti įtampą ir sumenkinti riziką susirgti psichikos ligomis.
Mes labai džiaugiamės, kad išmokome daug naujų, naudingų ir emocinę sveikatą stiprinančių metodų. Esame dėkingi Panevėžio miesto savivaldybei už sutektą galimybę džiaugtis naujais pojūčiais, kurie į ramybę ir harmoniją veda terapijos keliu.

JDC darbuotoja JOLITA K.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą