2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

MUZIKINĖ PAUKŠTĖ 2012

Š. m. balandžio 26 d. Panevėžyje vyko neįgaliųjų muzikinės saviraiškos festivalis „Muzikinė Paukštė 2012“, kurį organizavo Jaunuolių dienos centras.
„Muzikinė Paukštė“ – kasmetinis neįgaliųjų muzikinės saviraiškos festivalis, vykstantis jau aštuntus metus, tai ne tik muzikinis renginys, bet ir neįgaliųjų bendravimo forma. Šio festivalio pradininkai sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Gargždų viltis“ ir Gargždų muzikos mokykla, kurie 2005 m. Šv. Velykų proga organizavo šventę pavadinimu „Linksmasis margutis“. Joje dalyvavo neįgalūs vaikai ir jaunimas iš Gargždų, Kretingos, Klaipėdos, Palangos, Šilutės ir Priekulės. Pagrindinė šio festivalio mintis buvo suteikti galimybę neįgaliam jaunimui išreikšti save per muziką, šokį, dainą, vaidinimą.
Antrą kartą festivalis vyko 2006 m. Palangoje, kurį organizavo „Baltijos“ vidurinė mokykla. 2007 m. festivalio vedančiųjų vaidmuo atiteko BĮ neįgaliųjų centrui „Klaipėdos Lakštutė“. Trečio susitikimo metu gimė festivalio vardas „Muzikinė Paukštė“.
Šešis metus iš eilės „Muzikinė Paukštė“ plasnojo virš Žemaitijos miestų ir miestelių, kai kuriuose nutūpė net po du kartus, todėl atsirado poreikis Paukštei skleisti savo sparnus plačiau. 2011 m. festivalį organizavo Šiaulių dienos socialinės globos centras „Goda“. Kadangi Šiauliai priklauso Žemaitijos ir Aukštaitijos regionams, į festivalį buvo pakviestas ir kitas Aukštaitijos krašto atstovas – kolektyvas iš Panevėžio, Jaunuolių dienos centras. Tais metais Jaunuolių dienos centro muzikos grupė „Mes“ laimėjo pirmąją vietą ir buvo įpareigoti 2012 metais festivalį surengti savo mieste.
Šių metų „Muzikinė Paukštė 2012“ sukvietė per 120 dalyvių iš Panevėžio, Kretingos, Žagarės, Klaipėdos, Gargždų, Priekulės, Šiaulių bei gausybę žiūrovų. Festivalis vyko Panevėžio aklųjų ir silpnaregių laisvalaikio užimtumo centro salėje. Festivalio dalyvius pasveikino Jaunuolių dienos centro direktorė Lina Trebienė, linksmo muzikinio renginio palinkėjo Panevėžio miesto mero pavaduotojas Petras Narkevičius. Į koncertą atvykęs Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius įžingsniavo su milžinišku šakočiu, linkėdamas sėkmės visiems dalyviams ir gerų emocijų.
Festivalio metu žiūrovai mėgavosi liaudies ir moderniais šokiais, klausėsi įvairių muzikinių kūrinių, grožėjosi šešėlių teatro vaizdais.
Šių metų festivalio nugalėtojais tapo BĮ neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ dainininkai, kurie kitais metais organizuos „Muzikinę Paukštę“ Klaipėdoje.
Nuoširdžiai dėkojame Panevėžio aklųjų ir silpnaregių laisvalaikio užimtumo centro direktoriui Aloyzui Vilimui už bendradarbiavimą ir pagalbą rengiant festivalį, suteikus patalpas šventei. Dėkojame Jaunuolių dienos centro komandai, padėjusiai festivaliui tapti spalvingesniu ir gražesniu. Dėkojame visiems festivalio dalyviams bei linkime kūrybinių metų ruošiantis kitai „Muzikinei Paukštei“.
JDC darbuotoja GINTAUTĖ B.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą