2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Pažiūrėk! Jie geriausi!

Vasario 15 d. 12 val. Panevėžio miesto savivaldybėje, Socialinės paramos skyriaus patalpose, atidaroma paroda Pažiūrėk! Jie geriausi“. Joje įamžinti Jaunuolių dienos centro (JDC) lankytojai.
Šiuo metu JDC vykdo ES programos „Veiklus jaunimas“ finansuojamą projektą „Pažink. Svajok. Atrask“. Jį įgyvendinant 4 savanoriai iš Austrijos, Prancūzijos, Italijos ir Gruzijos dirba JDC socialinio darbuotojo asistentais. Pasirinkta veikla - keramika, dailė, sportas, namų ruoša, IT, muzika, technologijos, vilnos vėlimas, teatras it t.t. Užsieniečiai padeda jauniems žmonėms, kurie turi specialių poreikių ir nespėja dirbti kartu su grupe.
Be kasdienės veiklos, savanoriai vykdo savo inicijuotus projektus, organizuoja parodas, koncertus, susitikimus, išvykas, festivalius, sporto varžybas proto negalios žmonėms.
Savanoriai taip pat organizuoja šviečiamojo pobūdžio renginius, susitikimus miesto švietimo įstaigose, kad skleistų savanorystės idėją bei keistų nuomonę apie proto negalios žmones.
Mari Blandin iš Prancūzijos pradėjo fotografuoti JDC auklėtinius norėdama labiau pažinti. Tai buvo lyg žaidimas: jie kartu kūrė fotografijas, mokėsi pažinti vieni kitus.
 Šios parodos tikslas – parodyti visiems, kokie nuostabūs žmonės, su kuriais dirbu jau nuo rugsėjo. Mano manymu, daugelis jų yra žymiai geresni nei kai kurie iš mūsų”, - sako Mari.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą