2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Savanoriai - nauji mūsų draugai!



Kaip ir kiekvienais metais Jaunuolių Dienos Centre savanoriauja  labai jauni žmonės iš įvairių užsienio šalių.
Šiais metais mes sulaukėme savanorių iš Prancūzijos, Austrijos, Ispanijos ir Vokietijos.
Tad trumpai papasakosiu apie kiekvieną atskirai.
Veronica iš Ispanijos - draugiška, bendraujanti, visiems besąlygiškai padeda. Jai pas mus labai patinka nes čia ji sutiko nuostabius ir puikius žmonės. Kartu su mumis ji lipdo iš molio ir turi daug įdėjų susijusiu su menu. Baigusi savanoriauti ji planuoja baigti savo studijas Ispanijos universitete.
Marlene iš Vokietijos – mėgsta draugų susibūrimus, švęsti įvairias šventes.  Ji yra meniškas žmogus. Kartu su mumis mokosi dekupažo, ir bando bendrauti Lietuvių kalba, kas jai labai neblogai sekasi. Ji nuoširdžiai padeda ne tik mums - jaunuoliams, bet ir mūsų socialiniams darbuotojams.
Juliette iš Prancūzijos -  linksma, turinti puikų humoro jausmą, bet kartais ir rimta. Jai patinka mums padėti, ji labai džiaugiasi , kad turi galimybę bendrauti su mumis ir ne tik mokyti mus bet ir mokosi pati įvairių naujų dalykų. Kartu su Juliette ir kitomis savanorėmis važiuojame į įvairias keliones ir išvykas. Aprodome jai savo kraštą, o ji papasakoja mums apie savo šalį. Mergina viskuo domisi ir yra labai smalsi, uždavinėja daug klausimų į kuriuos mes atsakinėjame su malonumu.
Valentina iš Austrijos - sportiška, kartu su mumis dalyvauja sportinėje veikloje : žaidžia stalo tenisą ir dalyvauja įvairiuose sportiniuose užsiėmimuose. Ji labai mėgsta vaikščioti parke, todėl, kad Valentina mėgsta pabūti gamtoje. Dar ji mėgsta gaminti valgį. Mergina domisi socialiniu darbu, todėl ir atvažiavo pas mus, kad įgytų naujos patirties savo ateities profesijai.
 Visoms mūsų savanorėms linkime kantrybės dirbant su mumis - jaunuoliais, gerų įspūdžių Lietuvoje, sėkmės kūrybiniame darbe ir visada būti darbuotojų ir jaunuolių draugėmis. Sėkmės!!
JDC  lankytoja Daiva R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą