2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

STOVYKLA „ARČIAU GAMTOS“

Jaunuolių dienos centras visą laiką dalyvauja kokiuose nors projektuose. Tačiau tokios stovyklos, kokią turėjome birželio 25-26 dienomis, dar neturėjome. Ir ne tik todėl, kad daugiau nei pusę viso laiko lijo lietus, uodai vis taikėsi mums įkasti ar iškilo kitų problemų, bet svarbiausia dėl to, kad šį kartą stovykloje dalyvavo visi lankytojai, kurie norėjo.
Stovyklos iniciatoriai buvo savanoriai Maikas ir Lisa, kurie taip orginaliai sugalvojo atsisveikinti su JDC po 10 mėnesių savanoriavimo. Kelis mėnesius organizavę, viską pabaigę suderinti vos ne stovyklos išvakarėse, jie pakvietė visus lankytojus ir darbuotojus paiškylauti gamtoje. Prie mūsų prisijungė ir du kariai iš Karaliaus Mindaugo motorizuotųjų pėstininkų bataliono.
Stovyklos metu buvo organizuojamos tokios veiklos, kurios būtų kuo arčiau gamtos – juvelyrika, dailė ir arbatos virimas iš gamtos gėrybių, malkų paruošimas laužui, atliekų rinkimas bei rūšiavimas ir žinoma žygis po mišką naudojant žemėlapius. Visi stovyklautojai buvo paskirstyti į grupes, kad galėtų kuo geriau save realizuoti. Veiklos tikrai užteko, nors nuotaiką ir bandė drumsti lietus.
Pirmai dienai besibaigiant, tie jaunuoliai, kurie pageidavo naktį praleisti savo lovoje, išvyko namo, o drąsiausieji pasiliko. Dalis jų miegojo kartu su kariais jų pastatytose palapinėse, kita dalis naktį leido šalia esančiame namelyje.
Kita diena reikalavo greičio ir orientavimosi miške. Visi gavo po 6 užduotis, kurias atlikę gavo nuorodą į vietą, kurioje buvo paslėptas lobis. Greičiausieji turėjo surasti lobį ir visiems padalinti, tad pergale džiaugėsi visi.
Artėjant stovyklos pabaigai, buvo ir tokių jaunuolių, kurie norėjo pasilikti ir ilgesniam laikui. Dėl to galime sakyti, kad stovykla puikiai pavyko, o dėl to dėkojame mūsų savanoriams ir kariams, kurie padėdavo kaskart, kai reikėdavo.
JDC darbuotoja EGLĖ G.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą