2018 m. birželio 4 d., pirmadienis

"SLAPTA MISIJA" Jaunuolių dienos centre


Jaunuolių dienos centre, kurį lanko proto negalios jaunimas, nuolat lankosi įvairūs svečiai. Ypatingai norime pasidžiaugti praėjusią savaitę apsilankiusiais JAV kadetais, kurie buvo atvykę į  pratybas Karaliaus Mindaugo husarų batalione. Pastarasis batalionas ir pasiūlė JAV kadetams apsilankyti mūsų centre, kuriame lankosi žingeidūs, draugiški ir smalsūs jauni žmonės. Kad apsilankymas svečiams būtų įsimintinas suorganizavome tikras kareiviškas pratybas „Slapta misija“.

Tik atvykus svečiams, visų mūsų veiduose nedingo šypsenos. Labai buvo smagu susitikti tiek daug stiprių, jaunų ir besišypsančių svečių. Jų geranoriškumas tiesiog švytėte švytėjo. Susitikimo pradžioje artimiau susipažinome vieni su kitais. Kadetai pasipasakojo su kokiais tikslais svečiuojasi Lietuvoje. Mūsų jaunimas buvo paruošę jiems daug šmaikščių klausimų. Kadetai noriai ir aktyviai dalyvavo diskusijoje. Jaunimą labai sužavėjo JAV kadetų būrio skanduotė. Ne vienam šis reginys atėmė amą. Kai vienu metu visi kariai žygiuoja ir garsiai skanduoja toks reginys nepalieka nei vieno abejingo! Tai buvo nepaprastas reginys!

Po susipažinimo buvo suformuoti aštuoni specialūs būriai, kuriuos sudarė JDC jaunimas ir JAV kadetai. Visi būriai vyko vykdyti „Slaptą misiją“ Senvagėje. Ten buvo paruoštos įvairios užduotys, kurias turėjo įvykdyti kiekvienas būrys ir gauti užduoties įvykdymo patvirtinimą. Lauke oras buvo įkaitęs ne tik nuo kaitrios saulės, bet ir nuo dalyvių didelio užsidegimo kuo geriau ir tiksliau įvykdyti visus nurodymus. Buvo labai smagu stebėti žibančias iš džiaugsmo visų akis ir girdėti juoką bei pergalės šūksnius. Tai buvo tarsi tikros karinės pratybos: reikėjo svaidyti „granatas“, išbandyti rankos taiklumą, nukauti priešą, sutvarstyti sužeistą draugą ir jį pernešti ant neštuvų į saugią vietą, atrasti paslėptą karinę amuniciją ir dar daug kitų rimtų užduočių. Mūsų jaunimą labai džiugino karių šypsenos, draugiški paplekšnojimai per petį, šiltas ir malonus bendravimas. Juk šiam, mūsų centrą lankančiam, jaunimui labai reikia draugo, kuris paduotų ranką, padrąsintų, palaikytų ar tiesiog nusišypsotų.

„Slaptos misijos“ vykdymo metu stebėjome karių vikrumą, darbą komandoje, atidumą proto negalios jaunimui ir nuolat skleidžiamą pozityvumą. Kadetų veiduose - nuoširdumą ir empatiją.
Įveikę visas užduotis grįžome į „bazę“ kur mūsų laukė šaltas, gaivinantis vanduo ir pavėsio prieglobstis. Atsigaivinę ir pasidžiaugę misijos įvykdymu teko atsisveikinti su svečiais, kurie mums paliko neišdildomą įspūdį ir pačius gražiausius prisiminimus. Labai džiaugiamės nauja pažintimi su JAV kadetais ir bendradarbiavimu su Karaliaus Mindaugo husarų batalionu. Jie mums atsiuntė be galo šiltas emocijas ir gerą nuotaiką.
Kai vyksta tokie gražūs renginiai, mezgasi naujos pažintys, tada proto negalios jaunimas įgauna daugiau pasitikėjimo savimi ir jį supančiu pasauliu, darosi ryžtingesni  ir jaučiasi pilnaverčiais visuomenės piliečiais.

JDC darbuotoja JOLITA K.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą