2019 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Teatro nauda neįgaliesiems



Jaunuolių dienos centre yra nemažai neformalios veiklos paslaugų gavėjams, kur jie gali daug ko išmokti, išlieti savo fantaziją ir kurti. Viena iš šių veiklų yra teatras. Teatras – tai meninės išraiškos priemonė, išorinio ir vidinio pasaulio įvykių atkūrimas scenoje, kuriame dalyvauja paslaugų gavėjai ir žiūrovai. Vaidindami jie gali tapti kitokia asmenybe. Neįgalus asmuo per vaidybą gali išreikšti savo mintis, per judesį – emocijas. Mes stengiamės sukurti jiems sąlygas, kad paslaugų gavėjai pasitelkę tam tikrus daiktus, kostiumus galėtų žaismingai išreikšti save.
Kiekvienas neįgalus žmogus teatre gali įsivaizduoti, kuo jis nori būti taip pat gali daryti tai, ko galbūt neišdrįstų parodyti gatvėje. Įsivaizduoti įvairias situacijas ir judesiu, veido išraiška suvaidinti scenoje. Labai smagu matyti, kai paslaugų gavėjas realizuoja savo mintis ir bando parodyti tai savo draugams.
Taigi, teatras teikia didžiulę naudą neįgaliesiems, nes ši išraiškos priemonė padeda jiems įsikūnyti į įvairius vaidmenis taip išreiškiant save. Teatras yra kupinas emocijų, jausmų, visko kas yra gyvenime ir suprantamas visiems. Jame neįgalūs žmonės per vaidyba parodo savo jausmus, išgyvenimus, gali būti savimi.
JCD darbuotoja AIDA V.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą