2019 m. lapkričio 29 d., penktadienis

Teatro veiklos metodas „Teatro upė“

Jaunuolių dienos centre vykdomoje teatro veikloje taikoma daug įvairių metodų, ir šį rudenį pradėtas dar vienas – „Teatro upė“.


„Teatro upė“ tai teatro stalo žaidimas, į kurį įtraukiami visi paslaugų gavėjai. Šio metodo vienas pagrindinių tikslų komandinis darbas bei kūrybiškumo ugdymas. Paslaugų gavėjai metą kauliuką, ir judėdami per žaidimo lentą vaidiną tai, kas pavaizduota langelyje, ant kurio sustoja figūrėlė. Visos šiame metode vaidinamos situacijos paimtos iš kasdieninio gyvenimo. Vaidinant šias situacijas paslaugų gavėjai gali pakeisti savo išvaizdą – persirengti kitokias rūbais, pakeisti plaukų spalvą. Visas situacijas paslaugų gavėjai vaidina kaip viena komanda, prieš tai aptardami vaidinimo mini scenarijų.


Visus pasirodymus paslaugų gavėjai vaidina elgdamiesi mandagiai bei pagarbiai. Šio metodo metu mokomės atpažinti savo emocijas. Taikant šį metodą paslaugų gavėjai prisimena ir pasikartoja kaip jie turi elgtis viešose vietose. Taip pat šio metodo metu paslaugų gavėjai atsipalaiduoja, organizuotai kuria vaidmenis bei išreiškia ir įgyvendina savo idėjas. Metodo pabaigoje vyksta veiklos apibendrinimas – visi dalyviai išsako, kuri situacija patiko labiausiai, kurią buvo sunkiausia vaidinti, kokias emocijas jie jautė.




JDC darbuotoja DOVILĖ Š.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą