2020 m. kovo 16 d., pirmadienis

VILNIAUS KAVOS FESTIVALIS 2020!


VILNIAUS KAVOS FESTIVALIS 2020!

Jau praėjo daugiau nei vieneri metai kaip gyvuoja projektas SOLIDARUMO KAVA! Per šiuos metus projekto iniciatyvinė grupė į kavinę priėmė daugybę svečių, su kuriais šnekučiavosi prie kavos puodelio, dalyvavo įvairių miestų, įstaigų renginiuose, konferencijose, seminaruose, kuriuose pakvipdavo SOLIDARUMO kava bei arbata!
SOLIDARUMO KAVOS komanda įgijo daug darbinių, komunikavimo, darbo komandoje įgūdžių, tačiau visada norisi ir yra kur tobulėti! Tad nusprendėme nuvykti į jau dvyliktą kartą vykstantį Vilniaus Kavos Festivalį, kuris yra didžiausias Baltijos šalyse! Šis festivalis vyko kovo 6-8 dienomis, tačiau apie įdomius faktus bei užduotis spėjome sužinoti ir per vieną dieną.
SOLIDARUMO KAVOS iniciatyvinė komanda turėjo progą susipažinti su įvairių kavos rūšių atstovais, kurie teikė galimybę paragauti vis skirtingų pupelių kavos. Susipažinome su profesionalais baristais, kurie kavą ruošia jau ilgą laiką ir dalyvauja ne tik Lietuvoje, bet ir kitų šalių konkursuose. Mums teko stebėti kavos ruošimo bei piešimo pieno puta čempionatą! Stebėjome, kokio reikia kruopštumo, kokios įrangos ir kiek daug praktikos norint pavaizduoti savo fantaziją tobulai pieno puta kavos puodelyje. Taip pat stebėjome kavos ragavimo čempionatą, kuriame dalyvavo net 30 konkursantų! Buvo labai įdomu pamatyti, kokiais būdais galima degustuoti kavos gėrimus ir kiek profesionalai turi gebėjimų atskirti kavos rūšis nuo pačios stipriausios iki pačios silpniausios.
SOLIDARUMO KAVOS komandai šis festivalis buvo vienas nerealiausių, kuriame teko sudalyvauti! Kitais metais būtinai ten grįšime!








Iniciatyvinės komandos narė SAMANTA ir 
JDC darbuotoja IEVA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą