2020 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Nauja draugystė

Jaunuolių dienos centras nuolat stengiasi integruoti paslaugų gavėjus į visuomenę ir darbo rinką. Todėl vykdome įvairias veiklas tam tikslui pasiekti – darbo studija priima užsakymus iš smulkiųjų verslininkų, organizuojame darbinę praktiką, savanoriaujame.

Atlikdama darbinę praktiką knygyne, JDC lankytoja Inga susipažino su įvairiais darbais knygyne, susidraugavo su knygyno darbuotojais. Labai džiaugiamės, kad prasidėjus karantinui ir būnant namie, knygyno darbuotojai mūsų neužmiršo.

Vieną dieną sulaukėme knygyno vadovės Lina skambučio, knygnešio J. Masiulio proanūkės, ilgą laiką gyvenusios Prancūzijoje. Ji pasiūlė draugauti su Prancūzijos organizacija "Fėjos ir nykštukai". Ši organizacija turi savanorių įvairiose šalyse, kurie stengiasi gaminti, kurti dovanas pagal jų pomėgius. Ji jau bendradarbiauja su Vilniaus sutrikusio vystymo kūdikių namais, Panevėžio ir Alytaus šeimynomis. Panevėžio Jaunuolių dienos centras mielai sutiko bendrauti su šia organizacija. Ovidijus, Giedrė, Karolis ir Rita jau gavo dovanų, skirtų susipažinimui. Kitos dovanos atkeliaus per jų gimtadienius ir Kalėdas.

Paslaugų gavėjos Ritos menų studijos grupė ir jos tėveliai liko sužavėti savanorės dovanomis ir ruošia jai siurprizą: tėvai rašo padėkos laišką, o grupė ruošiasi išsiųsti jų pačių kalėdine tematika dekoruotą gaminį.

Labai džiaugiamės šia nauja draugyste ir tikimės toliau bendrauti.


 




JDC darbuotoja DIANA T.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą