2019 m. liepos 17 d., trečiadienis

Nauja patirtis, kuri liks ilgam


Atrodo pasaulyje tiek daug yra visko, o dažniausiai žmogui reikia tiek nedaug. Bet kartais tas nedaug kažkam yra labai daug ir neįmanoma.
Pristatysiu jums Giedrę. Dienos centre didžiąją dienos laiko dalį praleidžiame mes kartu. Tai mergina, kuri dėl savo negalios turi mažai galimybių aktyviai įsitraukti į veiklas, keliauti su centro draugais kartu.
Birželio mėnesį  vykdant vasaros projektą, vykome  su traukiniu į saulės miestą Šiaulius. Visą kelią mergina žiūrėjo pro langą, viską stebėjo, ir vos tik stabtelėjus traukiniui stotelėje, ji vis garsiai prašydavo „važiuojam toliau, važiuojam“. Tai buvo visai kitokia diena, ir pati Giedrė visai kitokia buvo. Ji keitėsi mano akyse, todėl smagu ir įdomu buvo stebėti  jos emocijas, besikeičiantį  elgesį ir vis laukiau kas bus toliau.
Nuvykom į  Akropolį.  Norėjosi kažką padaryti tokio, ko ji nėra dariusi ir stebėti jos būseną. Pasiūliau jai pasidaryti marškinėlius su nuotrauką, kurioje būtų ji.  Aiškinau kelis kartus kaip jie atrodys ir ką mes turime dabar padaryti.  Ji šypsojosi ir sunku buvo suprasti, ar ji tai suprato, nes vieną akimirką ji juokiasi, o kitą surimtėja, ir jau įsikibusi į ranką tempia greičiau daryti marškinėlius. Nufotografavau ją telefonu. Buvo visa tokia švytinti, laiminga ir vis ragino mane greičiau fotografuoti. Parodžiau nuotraukas telefone ir rinkomės kuri bus perkelta ant marškinėlių. Visos jai nuotraukos geros, visų reikia, tad turėjau pati spręsti. Nuėjom, tiksliau nubėgom į saloną. Ten iš gausybės spalvų rinkomės marškinėlių spalvą- žinoma, kad juodą. Kol mūsų marškinėliai bus paruošti, o tą pusvalandį išlaukti, jai atrodo kaip visą amžinybę, nuėjome pasilepinti ledais. 
Marškinėliai  paruošti ir nekantravo ją kuo greičiau apsivilkti. Rodos visas pasaulis nušvito visai kitokiomis spalvomis, rodos visi tai pastebi, pastebi ir mus. Giedrė laiminga, o prie jos su plačia šypsena prisiderinau ir aš. Tiek nedaug reikia-tik marškinėlių su savo atvaizdu ir diena bus kupina gerų emocijų. Grįžinėjame traukiniu namo. Laikas tiesiog tirpo, ir norėjosi , kad jis nors trumpam stabteltų ties šypsena, garsiu juoku, bet. Pasitiko tėtis. Mačiau kaip jis jaudinosi, šypsojosi ir vis dėkojo.
Žinote, ta diena buvo kitokia,-  ji buvo pilna ne tik juoko, šypsenų, bet buvo visko joje. Ir kai pamatai besišypsančias laimingas akis, tai visą dienos sunkumą ir vargą tiesiog pradangina.

JDC darbuotoja DOVILĖ M.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą