2019 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

DAILĖS PLENERAS JAUNUOLIŲ DIENOS CENTRE


Jaunuolių dienos centre rugsėjo 4, 9 ir 10 dienomis galėjai pasijusti kaip dailininkų dirbtuvėse. Jaunuoliai iš Specialiosios mokyklos Daugiafunkcio centro, specialiojo „Šviesos“ ugdymo centro ir Jaunuolių dienos centro kūrė įvairius darbus, naudojant įvairias dailės technikas. Viską pradėjome nuo klasikinio tapymo ant drobės ir vatmano lapų. Smagiai įsitaisėme Senvagėje, tapėme tai ką matėme, rinkdami atspalvius ir linksmai kalbėjome apie meną. Pabaigę tapyti visi pasivaišinome Solidarumo Kavos limonadais ir kava.
Sekančio užsiėmimo metu naudodami batikos techniką, marginome lino drobę. Jaunimas rišo mazgus, Bandė įsukti stiklinius burbulus. Liedami dažus galvojo kas bus, kai išdžiovinsime šią drobę. Rezultatas buvo puikus, drobės buvo įvairiaspalvės. Kiekviena grupė pasiėmė šias drobes ir galės pasisiūti maišelius, servetėles ar ką kitą.
Paskutinę plenero dieną išbandėme įvairias dailės technikas. Jaunuoliai su dideliu entuziazmu siūlo ir dažų pagalba darė gėles, baliono pagalba tapė fantastinius objektus.
Po plenero visi draugiškai išgėrėme kavos bei arbatos ir suvalgėme po gabalėlį obuolių pyrago. Visiems labai patiko Dailės pleneras ir paliko gerus įspūdžius. Iki kitų susitikimų.

JDC darbuotoja VIRMANTA K.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą