2019 m. lapkričio 8 d., penktadienis

SOLIDARUMAS – JĖGA!


Nuo šių metų, pirmosios pavasario dienos, startavo naujas projektas SOLIDARUMO KAVA! Šio projekto iniciatoriai yra Jaunuolių dienos centro paslaugų gavėjai: Paulius, Kotryna, Sandra, Roberta ir Martynas. Kodėl šie jaunuoliai ėmėsi šio projekto? Koks jų tikslas?
Jie nori griauti stereotipus, jog neįgalus žmogus negali komunikuoti su žmonėmis paprastai, tačiau ir neįprastai. Jie nori parodyti, jog jie gali lavinti darbinius įgūdžius, pradėti pašnekesius prie kavos puodelio bei dirbti komandoje.
Kaip jie siekia šio savo tikslo? Kadangi šio projekto iniciatyvinė komanda yra labai draugiška, jie nusprendė žmones kviesti atsigerti kartu SOLIDARUMO KAVOS! Žmonės užsiregistruoja į SOLIDARUMO kavinę socialinio tinklo Facebook puslapyje ir ateina praleisti laiką kartu, pasikalbėti, sužinoti daugiau apie jaunuolių iniciatyvas. Jaunuolių komanda svečius priima kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį nuo 11:00 iki 12:00 valandos. SOLIDARUMO KAVOS komandai labai svarbu bendravimas, todėl smagu, kai svečiai ateina ne tik kavos atsigerti, bet ir turiningai pakalbėti. O svečių būna labai įvairių – jaunimas, senjorai, svečiai iš užsienio, įvairių įstaigų, savivaldybės. Labai didžiuojamės, kad šiuo projektu susidomėjo ir aplankė Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.
SOLIDARUMO KAVOS komanda labai domisi įvairūs dienraščiai, tinklaraščiai, televizija. Apie šią iniciatyvą skleidė žinią: delfi.lt, lrytas.lt, alfa.lt, tv3.lt, TV3 bei LRT televizija.
Taip besidarbuojant vietinėje bendruomenėje, skleidžiant žinią apie save, SOLIDARUMO KAVOS komandą pradėjo kviesti į įvairias šventes. Per palyginti trumpą laiką turėjome galimybę dalyvauti miesto festivaliuose, šventėse, konferencijose, mašinų ralyje, seminaruose, dailės pleneruose ir pan.
Šiai komandai labai smagu įvairiuose renginiuose užmegzti naujus ryšius, kurių dėka SOLIDARUMO KAVOS komanda turi galimybę parodyti tai ką geba! Dar džiugiau tai, jog kiekvienas svečias išeina su šypsena veide!

JDC darbuotoja IEVA











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą