2019 m. gruodžio 31 d., antradienis

Diskriminacija ir žmogiškumas

Dominuoja diskriminacija dėl lyties, antroje vietoje – dėl amžiaus, trečioje - dėl negalios. Labai skeptiškai, atsargiai darbdaviai vertina žmones, turinčiais ribotą darbingumą. Tas ribotumas būna nedidelis, tačiau darbdaviai dažnai atmeta tokias kandidatūras, mat būna įsitikinę, kad tokie žmonės nesugebės tinkamai vykdyti savo pareigų.
Todėl JDC ėmėsi iniciatyvos, kaip integruoti negalią turinti jauną žmogų į darbo rinką, kaip jam sukurti darbo vietą. Gerų žmonių dėka, Vilniuje įsikūrė kavinė ,,PIRMAS BLYNAS“;  ten turintys negalią jaunuoliai dirba, aptarnauja klientus, priima užsakymus, aptarnauja. JDC daro viską, kad negalią turintis žmogus būtų naudingas visuomenei.
JDC paslaugų gavėjai įstaigoje turi pareigas, kurias oriai atlieka, jaučiasi naudingi ir reikalingi. Jie didžiuojasi pareigomis, gaudai palaikymą iš aplinkos.
JDC laimėjo Europos Sąjungos Solidarumo Korpuso finansuojamą projektą ir įkūrė  ,,SOLIDARUMO KAVINĘ“. Joje  darbuojasi jaunuolių komanda, patys aptarnauja klientus, gamina kavą, arbatą bendrauja su klientais. ,,Solidarumo kavinė‘‘ dalyvauja viešose erdvėse, taip mažindami stigmą ir mažindami socialinę atskirtį.
Matome, kad žmonės tampa solidaresni negaliai, betarpiškai bendrauja su neįgaliu jaunimu, mato, kaip jie geba dirbti komandinį darbą, geba kokybiškai aptarnauti klientus, noriai dirba, jaučiasi atsakingi ir yra visuomenės dalis. Kiekvienam reikėtų pasimokyti iš jų atsakingumo, kruopštumo ir džiugesio.
Būkime tolerantiškesni vieni kitiems, o ypač turinčiam negalią. Jam nereikia tavo užuojautos, jam reikia paprasto žmogiško bendravimo.

JDC darbuotoja JOLANTA D.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą