Maži vieno kąsnio sumuštiniai prancūziškai vadinami „canapé”.
Prancūzų dievinamas užkandis atranda vis daugiau gerbėjų ir Lietuvoje. Tuo buvo
galima įsitikinti gražią rugsėjo 19-osios popietę Jaunuolių dienos centre, kur
buvo surengtos vieno kąsnio sumuštinukų gaminimo ir degustavimo varžytuvės.
Mintis surengti tokį renginį kilo neatsitiktinai. Jų
nauda didžiulė: jaunuoliai ne tik mokosi savarankiškai ieškoti informacijos,
patiria gaminimo džiaugsmą, mokosi padengti stalą, bet ir ugdo bendravimo
įgūdžius. Juk patiekalą reikia ne tik išradingai paruošti, pateikti, bet ir
pristatyti savo sumanymą.
Renginio metu tarpusavyje varžėsi dešimt komandų. Jos
kartu su savo grupės vadovėmis gamino ir puošė vieno kąsnio užkandėles. Vertinant
buvo atsižvelgiama ne tik į patiekalo skonį, bet ir išvaizdą, spalvų dermę,
pateikimą bei pristatymą.
Kievienos grupės atstovas išradingai pristatė savo
gaminukus. Patiekalai buvo degustuojami ir vertinami padėkomis.
Džiugu buvo matyti nuoširdžiai besidžiaugiančius jaunus
žmones.
JDC darbuotoja MONIKA R.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą