2019 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Savanorystė – pagalba sau ir kitam!


Europos Sąjungos Solidarumo Korpuso programa finansuoja įvairius projektus. Vieni iš jų – savanorystės projektai. Tai puiki galimybė realizuoti save bei įgyvendinti įvairiausius sumanymus. Šių projektų pagalba įgauni naujos patirties,  susirandi naujų draugų, sužinai apie įvairias kultūras, praplėti savo akiratį, mokaisi savarankiškumo, socialinių įgūdžių, tolerancijos, pakantumo, planavimo ir dar daug kitų įgūdžių.
Jaunuolių dienos centras du mėnesius įgyvendino trumpalaikės savanorystės projektą „Give me 5!“. Į JDC iš Ispanijos, organizacijos Associacio Alba, atvyko  du mažiau galimybių turintys savanoriai. Judith ir Ramonas centre savanoriavo du mėnesius.
Ramonas aktyviai dirbo dailės studijoje. Kartu su JDC lankytojais mokėsi įvairių meno technikų, padėjo sunkios negalios paslaugų gavėjams veiklos metu, kartu keliavo, lankė parodas, dalyvavo edukacinėse programose.
Ramonas labai meniškas žmogus. Jo projekto rezultatas – pieštų paveikslų paroda JDC. Savanoris kartu su jaunimu tapė įvairius gamtos vaizdus ant drobės. Rezultatu džiaugėsi visa JDC bendruomenė. Paveikslai papuošė įstaigą bei džiugino akį gražiais vaizdais.
Savanorė Judith kartu su jaunimu dirbo teatro studijoje. Mergina mokė, o kartu ir mokėsi teatro meno, organizavo mini užsiėmimus jaunimui, mokėsi reikšti emocijas scenoje bei ugdė kūrybiškumą.
Mergina labai susidraugavo su įstaigos paslaugų gavėjais. Daug bendravo, dalyvavo renginiuose, šventėse, išvykose.
Tiek Ramonas, tiek Judith į įstaigą atnešė naujovių, kurios paįvairino kasdienybę, padėjo išmokti naujų metodų ir įveikti iškilusius iššūkius tiek patiems savanoriams, tiek įstaigos bendruomenei.
Jaunuolių dienos centras nuolat  įgyvendina ir daugiau tokio tipo projektų, tiek priimant mažiau galimybių turinčius savanorius, tiek siunčiant į kitas šalis. Iš patirties galime pasakyti, kad tai puikus būdas suteikti daugiau galimybių jaunimui ir neleisti jaustis atstumtais. Tai galimybė pažinti save ir kitus bei parodyti pasauliui, kad gebėjimų turi visi, tik reikalingos tam tikros sąlygos juos parodyti.
Nuoširdžiai džiaugiamės turėję galimybę pažinti šiuos du nuostabius savanorius ir tikimės, kad užsimezgusi draugystė tęsis ilgai.







JDC darbuotoja AISTĖ P.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą