2019 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

„SRIUBINĖ“ - kas ir kodėl?


 Jaunuolių dienos centras visada atviras naujovėms. Mūsų tikslas -  paruošti paslaugų gavėjus savarankiškesniam gyvenimui, suteikti progą išsakyti savo nuomonę, padrąsinti priimamuose sprendimuose.
Spalio pabaigoje gimė idėja dar labiau sustiprinti jaunuolių gebėjimus maisto gaminimo ir pinigų vertės supratimo srityse. Taip atsirado „Sriubinė”.
„Kas ta „Sriubinė“?  Kodėl „Sriubinė“?  “- paklausite jūs.
Atsakome: tai didelė smalsių, darbščių ir iššūkių nebijančių jaunų žmonių komanda.  Projekte dalyvauja net trylika jaunuolių, pasiryžusių  išmėginti naujus dalykus, būti savarankiškais, išmokti išvirti sriubą nuo pradžios iki pabaigos.
Pasiruošimo darbai buvo nelengvi. Visi tarėmės, kaip geriau ir patogiau suplanuoti darbų eigą, kaip pasiskirstyti atsakomybėmis, kad viskas vyktų sklandžiai. Reikėjo sudaryti meniu, susitarti dėl projekto laiko, prisiminti higienos įgūdžius, laikytis griežtos disciplinos gaminant maistą. O kur dar diskusijos apie pinigų vertę, išlaidas, pelną, gramus ir kilogramus? Tai pareikalavo daug kantrybės, supratingumo ir pasiryžimo. Tačiau nei vienas jaunuolis neišsigando ir idėja gyvuoja.
                      Štai jau du mėnesius, kiekvieną dieną einame į parduotuvę, perkame maisto produktus reikalingus sriubai pagaminti, mėginame “susidraugauti” su matematika skaičiuodami pinigus. Iššūkiams palengvinti buvo paruoštos metodinės priemonės lengvai skaitoma ir suprantama kalba.
                      Projekto eigoje išryškėjo jaunuolių stipriosios pusės, todėl dabar turime atsakingus asmenis už „Sriubinės“ svečių priėmimą, stalo serviravimą, pinigų skaičiavimą, kiekvienos sriubos ingredientų  paruošimą, „Sriubinės“ reklamą. Tai lyg darbas operacijomis. Išmokai vieną - imkis kitos. Žingsnis po žingsnio judame tikslo link. Niekur neskubame, nei su niekuo nelenktyniaujame. Tiesiog darome tai, kas patinka ir mėgaujamės procesu.  Kas žino, gal jaunuolių nedrąsūs žingsniai išaugs į dar didesnį, ambicingesnį projektą ir įgyta patirtis pasitarnaus kitiems.
                     
  JDC darbuotoja KAMILĖ K.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą