2019 m. gruodžio 17 d., antradienis

SPORTUOK DAUGIAU – JAUSKIS SVEIKIAU!

Sporto nauda sveikatai yra neabejotina. Net ir nedidelis fizinis aktyvumas sukelia daugybę naudingų pokyčių žmogaus organizme, teigia mokslininkai. Anot jų, sportą galima prilyginti medicinai. Visi žinome, kad sportas yra naudingas fizinei sveikatai. Tačiau aktyvi fizinė veikla teigiamai įtakoja ir psichinę būklę.
Jaunuolių dienos centre yra galimybė rinktis keturis sporto hobius.
Baseinas – viena efektyviausių sporto šakų, kuri stiprina mūsų organizmą bei padeda atsipalaiduoti. Vanduo teigiamai veikia visą žmogaus organizmą: stiprinamos visos raumenų grupės, imunitetas, stimuliuojamas kvėpavimo sistemos darbas, gerinama kraujotaka bei medžiagų apykaita, mažinama nervinė įtampa, stresas.
Stalo tenisas – įdomus žaidimas, kurį gali žaisti įvairaus amžiaus žmonės. Stalo teniso nauda žmogaus organizmui yra akivaizdi. Žaidimo metu lavinama kūno bei akių judesių koordinacija, gerinami vikrumo ir judrumo įgūdžiai, lavinama stambioji ir smulkioji motorika, suaktyvinama smegenų veikla.
Šokiai – pačias geriausias emocijas suteikiantis užsiėmimas. Šokti moka ir tai daryti gali kiekvienas. Šokant maksimaliai juda visas kūnas, įgyjama ištvermės ir jėgos, gerinamas širdies darbas, stiprinamas imunitetas, išmokstama koordinuoti judesius, susireguliuoja pusiausvyros aparatas. Šokio privalumus galima būtų vardinti ilgai. Bet turbūt svarbiausias – šokant nervų sistema gamina endorfinus (laimės hormonus).
Šaškės/šachmatai – tai proto mankšta. Šis įdomus, naudingas ir vertingas stalo žaidimas, tinka bet kokio amžiaus žmonėms ir tampa bendravimo būdu, juk tenka žaisti poroje. Žaidimas lavina loginį ir kūrybinį mąstymą, kantrybę, vaizduotę, gerina atmintį, taip pat ugdomas gebėjimas savarankiškai priimti sprendimus bei koncentruoti dėmesį.





JDC darbuotoja JURGITA R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą