2020 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Fotografija, karantinas ir mes...

 

Mūsų pasaulis nuolat lekia ir keičiasi nevaldomu greičiu. Galime naudotis įvairiomis technologijomis bei naujovėmis ir vis daugiau galimybių atsiranda savęs ir pasaulio pažinimui, tobulėjimui. Ne išimtis ir fotografija - dabar beveik kiekvienas, turintis išmanųjį telefoną ar fotoaparatą gali pasinerti į nuostabių vaizdų ir potyrių pasaulį.

2020 metams turėjome daug planų, bet pasaulinis Covid-19 virusas viską pakoregavo savaip. Stengėmės kaip įmanoma neatsisakyti savo pomėgio ir mokymąsi, užduotis perkėlėme į virtualią erdvę (nuotoliniu būdu). Grįžę į JDC po pirmo karantino dalijomės patirtimi, įspūdžiais, kas buvo gerai, ko trūko. Paslaugų gavėjų  pasisakymai:

Aistė: „Fotografija – mano hobis. Labai patinka fotografuoti, tik būna sunku susigalvoti temą dažniau būnant namuose. Patiko užduotys, kai reikėjo kažką nufotografuoti neišeinant iš namų“.

Inga: „Laukiau karantino pabaigos, nes labai trūko fotografijos užsiėmimų. Trūko gyvo bendravimo, pokalbių. Gaila, kad ne visi draugai turi Facebook ‘a , todėl negalėjo įkelti nuotraukų ir parodyti kitiems“.

Ruslanas: „Tai aišku, kad trūko fotografijos.  Man ne visada pavykdavo atlikti užduotis, tai būnant namuose sugalvojau dekoruoti stalus ir juos fotografuoti“.

Daiva: „Prieš pavasario karantiną rasdavau daugiau įdomesnių ir naujesnių kadrų fotografavimui. Karantino metu buvau šiek tiek pristabdžiusi ir net primiršusi fotografiją, nes mažai kur eidavau. Na, o šiuo metu jaučiuosi vėl pažadinusi savo kūrybiškumą ir labai noriu tobulinti fotografijos žinias“.

Pasak paslaugų gavėjų, atėjus antrai karantino bangai visi jaučiasi drąsiau ir žino daugiau būdų bendravimui, pomėgių lavinimui, mėgstamų veiklų tęstinumui. Nors ir susiduriame su vis naujais iššūkiais, tačiau galime drąsiai teigti, kad mes pasikeitėme – „paaugome“ ir patobulėjome.






JDC darbuotoja INGA K.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą