2020 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Įsibėgėjusios Pound treniruotės Jaunuolių dienos centre

 

Tikriausiai ne visi yra girdėję, kas yra Pound, todėl noriu daugiau apie tai visus supažindinti. Taigi Pound – tai energinga, triukšminga viso kūno treniruotė. Treniruotės metu atliekami ištvermę, jėgą ir širdies raumens stiprinantys pratimai. Pound dėka mažinamas stresas, nerimas, stiprėja imuninė sistema, taip pat lavinamas ritmo pojūtis, koordinacija, greitis bei ištvermė. Ši treniruotė lengvai pritaikoma bet kokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms. Šių Pound treniruočių paslaptis ta, kad prie muzikos yra pritaikyti pratimai, todėl tai kelia nuotaiką ir ne taip jaučiamas nuovargis kaip įprastai sportuojant.

Pirmą kartą apie šią treniruotę sužinojau ir išbandžiau, kai pas mus Jaunuolių dienos centre buvo apsilankiusi profesionali trenerė, su tikslu pravesti darbuotojams Pound užsiėmimą. Ir man paliko labai gerą įspūdį, buvo smagu taip sportuoti ir jaučiau teigiamą poveikį savo kūnui. Taigi pagalvojau, o kodėl nepabandžius organizuoti tokias treniruotes mūsų paslaugų gavėjams? Kadangi mes stengiamės daug sportuoti, visuomet domimės naujovėmis, tai šios treniruotės manau būtų labai tinkamos.

Įsigijus lazdeles pradėjau domėtis, ieškoti vaizdo medžiagos ir informacijos, kaip įdomiai būtų galima pritaikyti ir intelekto negalią turintiems jauniems žmonėms. Kadangi šiemet tokia situacija, kai turime saugoti save ir kitus, nes yra karantinas, tai Pound veiklas vykdau kiekvienai grupei atskirai. Ir jei buvo tinkamos oro sąlygos treniruodavomės lauke – grynas oras, muzika, sportas, gera nuotaika, ko daugiau reikia? Truputėli jaudinausi, nes nežinojau, kaip jaunuoliai priims šias treniruotes, bet viskas pavyko puikiai. Labai džiugu girdėti, kai jaunuoliai klausdavo: ,,Kada vėl šoksim su pagaliukais?“, ,,Kada bus sekanti treniruotė?“, ,,Noriu dar!“. Kai matai, kad jaunimui tai labai patinka ir tinka, tai norisi šias treniruotes daryti vėl ir vėl. Smagu matyti, kad net ir tie jaunuoliai, kurie yra sunkesnės negalios gali puikiai atlikti pratimus su lazdelėmis. Taip pat šios treniruotės puikiai tiko ir tiems, kurie šiaip sportuoti nelabai norėdavo. Būtent todėl, kad Pound treniruotės yra kitokios, su linksma, užvedančia muzika, o lazdelių dėka galima mušti ritmą. Tokie dalykai būtent ir tinka paslaugų gavėjams, tai juos labai įtraukia. O mūsų jaunimas niekada nesumeluos, jei jiems kažkas netinka ar nepatinka, jaunuoliai taip ir pasakys. Ypač iš jų emocijų ir elgesio aiškiai matosi, kad džiaugiasi ir yra laimingi užsiimdami šia veikla. Šiomis akimirkomis mano širdis labiausiai ir džiaugiasi.

Taip pat Pound veikla įkvėpė padaryti dar kitokią Pound treniruotę – vyko Pound su šaukštais. Tam skirtas Pound lazdeles pakeitėme į šaukštus. Visi centro jaunuoliai juos atsinešė, todėl galėjome smagiai kaukšėdami šaukštais treniruotis. Kas galėtų pagalvoti, kad šaukštų pagalba galima vykdyti tokias linksmas treniruotes? Tai buvo savaitė, kai pas mus vyko kitokios sporto veiklos. Kadangi mes dalyvaujame tarptautiniuose sporto projektuose, tai vieni iš partnerių pateikė užduotį sugalvoti įdomų ir kitokį sportą  ,,Crazy sport“. Galėjome pasitelkti savo vaizduotę ir sportuoti taip, kaip norisi. Tai viena iš sugalvotų veiklų ir buvo Pound su šaukštais. Taigi įsitikinome, kad Pound pritaikomumas visomis aplinkybėmis galimas, vietos improvizacijai ir fantazijai yra taipogi.  

Taigi labai džiaugiamės ir savimi didžiuojamės pabandę šią naują sporto veiklą. Tikimės šia veikla užsiimti dar ilgai, stiprinti save, tobulėti ir dalyvauti sporto ir šokių renginiuose ar konkursuose. Supratome, kad mes tikrai galime užsiimti daugeliu dalyku. Ir kiekviena nauja veikla ar užsiėmimas yra vertas pabandymo. Taip galime tobulėti ir pamatyti, ką iš tiesų sugebame. O mes galime daug!

JDC darbuotoja SANTA J.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą