2021 m. rugpjūčio 30 d., pirmadienis

Nauja veikla Jaunuolių dienos centre, be jokių Tabu!

Turite intymų klausimą, bet nedrįstate jo užduoti garsiai? O gal norite sužinoti, kaip prižiūrėti savo kūną ir sielą? Ar tiesiog norite užkalbinti vaikiną/merginą, bet nežinote nuo ko pradėti?  Visus šiuos ir kitus klausimus be jokių tabu, galite užduoti naujoje Jaunuolių dienos centro veikloje „Be tabu studija“.

Tai visgi, kas yra tie klausimai, bet tabu? Kaip žinome žodis „tabu“ yra lyg draudimas, kalbėti tam tikromis temomis viešai, tai: nagrinėti žmogaus nuogo kūno anatomiją ar diskutuoti apie intymų gyvenimą. Veikloje – „tabu“ - virsta mūsų varikliuku, kur jokių nediskutuotinų temų nėra.

Šioje veikloje dar diskutuojame apie etišką elgesį, estetišką išvaizdą, tarpasmeninius santykius ir žinoma padedame atsiverti ir išdrįsti kalbėti rūpimais klausimais, nepažeidžiant asmeninės erdvės. Tai pat naudojame anonimiškumą garantuojantį įrankį – anoniminių klausimų dėžutę. Paklausite, kaip tai veikia? Visai paprastai, tiesiog turėdami rūpimą anoniminį klausimą įmetate jį į anoniminių klausimų dėžutę. Na, o jau tada savo atsakymą mėnesio pabaigoje gaunate vaizdiniu ar diskusijų pavidalu. Tai leidžia ne tik žmogui jaustis saugiai, bet ir gauti atsakymą į rūpimą klausimą. Tai pat veikloje naudojame tokia metodinę priemonę, kaip edukacinį žaidimą (BE) TABU. Šis stalo žaidimas, tai priemonė palengvinanti bendravimą su proto negalią turinčiais žmonėmis, seksualinės sveikatos ir tarpusavio santykių temomis.

Taigi šias ir kitas priemones naudojame tam, kad padėtume kiekvienam negalią turinčiam asmeniui suvokti, kad mes visi esame lygūs, turime teisę reikšti savo nuomonę, būti atviri sau, bei kitiems. Spręsdami tarpasmeninių santykių iškilusius klausimus ar konfliktus mokomės laiku išgirsti kritišką pastabą ir ją priimti, efektyviau išnaudoti mūsų pačių laiką, plėsti akiratį.  

Nuoroda į „Be Tabu“ studijos vaizdinį pristatymą. https://fb.watch/7IrVhvd1na/

 JDC darbuotoja NERINGA A.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą