2021 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

SAVANORYSTĖ – VIENAM IR VISIEMS!


Šie metai – kupini nuotykių metai! Didžiausias iššūkis šiemet – 3 savaičių savanorystė Italijoje, organizacijoje „Asino Chi Legge“, dalyvaujant projekte „One&All“. Savanoriauti vykome penkiese – aš, Kristina, Arminas ir mums padėjo bei asistavo Ieva ir Aušrinė.

Šis laikotarpis buvo kupinas darbų ir emocijų. Pagrindinė veikla – savanorystė ūkyje. Tai buvo ne bet koks ūkis, o su labai mielais asilais ir dideliais bei meiliais šunimis. Turėjome prižiūrėti jų buvimo vietą, juos šukuoti, leisti laiką kartu ir žinoma nepamiršti drauge „relaksuoti“! O kaip ūkis be daržų ir aplinkos priežiūros? Kartu su organizacijos „Asino Chi Legge“ jaunimu vykdėme ūkio projektą – žiemos sodą.  Sodinome kopūstus, salotas, svogūnus, šafranus, prižiūrėjome pomidorus bei vaismedžius. Tad, sugrįžus į Lietuvą viską galėsime pritaikyti savo soduose ir daržuose.

Po darbų ūkyje leisdavome laiką sau arba nerealiose futbolo varžybose. Turėjome garbę ne tik stebėti treniruotes, bet ir žaisti kartu komandoje.

Turėjome galimybę gaminti Italijos tipinių patiekalų – pica, pasta, sausainius ir t.t. Mėgavomės gurmaniškais patiekalais vakarienės metu, kuriuos pasigamindavome patys arba valgydavome miestelyje atsiveriant gražiam Nettuno miestelio vaizdui.

Gyvenome nerealioje vietoje – Nettuno miestelyje, šalia jūros kranto. Tad kiekvieną saulėlydį ir saulėtekį pasitikdavome kartu su jūros ošimu. Žinoma, spėjome pasidžiaugti ir Italijos sostinės grožybėmis! Aplankėme pagrindinius Romos taškus, žymias vietas, kurių įspūdingi vaizdai išliks dar ilgam.










JDC darbuotoja IEVA K.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą