2022 m. spalio 3 d., pirmadienis

BŪK SAUGUS KELYJE

 Kelių eismo taisykles privalu žinoti kiekvienam eismo dalyviui. Deja, dažnai pamirštama, kad eismo dalyviai yra ne tik automobilių vairuotojai ar dviratininkai, bet ir pėstieji.

Dalyvaujant projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2022-2023 m.“ rugsėjo 28d. vyko renginys skirtas „Keliaujančiųjų ir vairuotojų dienai“ paminėti. Labai džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė ir Panevėžio socialinių paslaugų centras. Apsilankiusios policijos pareigūnės priminė saugaus eismo taisykles - kaip tinkamai elgtis kelyje bei nepamiršti rūpintis savo ir kitų saugumu. Renginio metu dalyvavome viktorinoje, atsakinėjome į klausimus, o kiekvienas teisingas atsakymas apdovanojamas „saugumo žetonu“.

Privalu žinoti, kad prieš išriedant į kelią, reikia įsitikinti, kad transporto priemonė yra tvarkinga, saugi ir atitinka nustatytus reikalavimus. Pareigūnės priminė, kad paspirtukai priskiriami motorinio dviračio kategorijai, tokių transporto priemonių vairuotojai turi laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, t. y. reikalavimų dviračių vairuotojams. Taip pat akcentavo, kad važiuodamas važiuojamąja kelio dalimi, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos, o gale – raudonos šviesos žibintas. Tamsiuoju paros metu privalomi abu reikalavimai.

Savo atsakingu ir drausmingu elgesiu prisidedame prie saugumo keliuose. Kviečiame ir Jus būti atsakingais, pareigingais ir rodyti tik gerą pavyzdį: eiti per pėsčiųjų perėją tik degant žaliam šviesoforo signalui; einant neužsiimti pašaline veikla, pavyzdžiui, kalbėti mobiliuoju telefonu ar net rašyti žinutes.

JDC darbuotoja IRMA M.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą