2022 m. spalio 3 d., pirmadienis

Socialinės įtraukties agentų tyrimas Islandijoje!


Šių metų spalio 18-25 dienomis su projekto SIA (Socialinės įtraukties agentų) komanda vykome į organizaciją „Ás styrktarfélag“, kuri įsikūrusi Islandijoje. Komandą sudarė šie socialinės įtraukties agentai – Asta, Martyna, Neringa ir Ieva. 

Prieš kelionę kartu su paslaugų gavėjais susiplanavome visą laiką – susižinojome reikalingą informaciją dėl skrydžių, gyvenamosios vietos, numatomą programą organizacijoje, laisvo laiko veiklas, biudžetą, ir žinoma lagamino turinį.

Organizacijoje „Ás styrktarfélag“ susipažinome ne tik su naujais žmonėmis, tačiau ir su begalę veiklų! Kai kurias panašias veiklas vykdome ir Jaunuolių dienos centre (dailės užsiėmimai, rankdarbiai, muzika ir pan.), tačiau atradome ir naujų veiklų, žinių, kurias perteikėme grįžus į Lietuvą. Mus labai nustebino darbinė veikla, kuri vykdoma organizacijoje – rūbų siuvimas troliams, rankšluosčių siuvimas, žurnalų pakavimas, etikečių klijavimas, darbas šiltnamyje, darže ir t.t. Šioms veikloms vykdyti yra sudaromos sutartys su įmonėmis, kurios gali sumokėti už atliktą darbą ir pateikti vis naujų užsakymų. Astą ir Martyną labai nustebino „draugystės apyrankių“ pynimo būdas, kurio jau moko savo draugus sugrįžus. Aš ir Neringa – pasisėmėme taip pat naujų metodų, patirties, kuri išliks visą gyvenimą.

P.S. Asta ir Martyna atskleidė paslaptį Islandijos draugams – agurkus užaugintus šiltnamyje labai skanu valgyti su šviežiu medumi! Išbandę šį būdą visi liko sužavėti.

Kaip socialinės įtraukties agentai išsiaiškinome organizacijoje naudojamus savarankiško gyvenimo, įdarbinimo metodus. Buvo džiugu žinoti, kad dauguma jų paslaugų gavėjų gyvena savarankiškai (su socialinio darbuotojo priežiūra) bei turi darbą! Viską išsiaiškinome bendraudami neoficialiai bei interviu metu.

Nuvykus į Islandiją apsistojome Reikjavike, pačiam miesto centre, tad su sostines kultūra susipažinti nebuvo sunku. Pasibaigus programai „Ás styrktarfélag“, turėjome laiko aplankyti Reikjaviko istorinius muziejus, atvirą baseiną, populiariausius parkus ir t.t. Nenustygstant vietoje per savaitę laiko nuėjome 102km!

Visa komanda džiaugiamės galimybe pažinti organizaciją „Ás styrktarfélag“, Islandijos kultūrą, sustiprinti komandinį darbą bei pažinti vieni kitus iš naujo kitoje aplinkoje. Tikimės, kad užsimezgusios draugystės dar tęsis ilgai bei galėsime bendradarbiauti ir ateityje.

JDC darbuotoja Ieva K. 











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą