2023 m. balandžio 11 d., antradienis

Būk kietas - turėk atšvaitą

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima - Saugaus eismo diena, kuri į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas). Šią dieną norime priminti susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Išėjęs į gatvę kiekvienas tampa eismo dalyvis nuo paties mažiausio iki garbaus amžiaus senjoro. Tad svarbu kiekvienam pagalvoti apie save, savo draugus ir artimus bei  prisiminti, kokia svarbi gyvybė ir kaip ją turime saugoti, branginti.

Jaunuolių dienos centro bendruomenė prisidedama prie saugaus eismo propagavimo ir saugumą užtikrinančių priemonių naudojimo organizavo renginį Kastyčio Ramanausko l/d. bendruomenei. Atėjus pavasariui, mūsų mažieji draugai vis daugiau laiko praleidžia lauke, važinėjasi dviračiais ir paspirtukais. O mūsų tikslas, kad jie būtų saugūs, matomi ir atsakingi visuomenės nariai. Bendradarbiaudami su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, renginio metu dalinome atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes, informacines priemones, kurios svarbios ir reikalingos, norint būti saugiems. Mažieji panevėžiečiai važiuodami dviračiais ir paspirtukais, pademonstravo savo žinias, kaip svarbu važiuoti laikantis saugaus atstumo, dėvėti reikalingas apsaugos priemones, šalmus. Norėjome akcentuoti, kad eismo saugumo įgūdžiai nesuformuoja per vieną dieną, tad ugdymas ikimokykliniame amžiuje yra būtinybė.

Džiaugiamės, kad dalyvaujame projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2023“ ir galime šviesti visuomenę apie saugų eismą keliuose, priminti, kad  kiekvienas esame atsakingas ne tik už save, bet ir už savo bendruomenės narius. Ne tik šią dieną, bet ir visus metus būdami kelyje visada turime pagalvoti apie savo ir kitų saugumą. O saugumą keliuose galime sukurti tik vis kartu laikydamiesi eismo taisyklių, būti tolerantiški  ir dėmesingi vieni kitiems, gerbti vieni kitus. Būkite saugūs ir saugokite vieni kitus.






JDC darbuotoja IRMA M.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą