2024 m. kovo 5 d., antradienis

Ateities maistas. Koks jis?

Vis dažniau galime išgirsti, kad keičiantis klimatui ir didėjant žmonių skaičiui pasaulyje visiems neužteks maisto. Dėl tos priežasties siekiama tausoti gamtos išteklius ir kuriamas ateities maistas kuris bus greitai ir lengvai pagaminamas bei  užauginamas. Jau yra sukurti mėsos analogai iš daržovių niekuo neišsiskiriantys nei skonių  nei išvaizda ir pnš.

Mes taip pat žingsniuodami koją kojon su naujovėmis nusprendėme išbandyti ateities maistą – svirplių miltus desertuose. Vabzdžių naudojimas maiste nėra naujiena šalyje. Lietuvoje  produktai iš vabzdžių leidžiami gaminti nuo 2020 metų.

Norėdami susipažinti su visu produkto gavimo procesu peržiūrėjome laidos ištrauką apie įmonę kuri turi didelę patirtį svirplių auginimo srityje. Sužinojome, kad svirplių auginimas reikalauja ypatingų sąlygų  ir žinių. Svirpliai yra maitinami tik iš ekologiškų grūdų Suomijoje pagamintu pašaru, taip užtikrinant aukštą produkto kokybę.

Pamatę kaip produktas atkeliauja iki mūsų stalo, išsklaidę baimes bei įvairius mitus patys paragavome šių miltų. Skoniu likome visi maloniai nustebinti, todėl su šiuo produktu jau gaminome desertus. 



JDC darbuotoja AUŠRINĖ T.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą