2019 m. gruodžio 20 d., penktadienis

DARBO STUDIJA


Darbo studija, dar kitaip vadinama fabriku, tai veikla, kuri drąsiai neria į naujoves, tobulėja, ieško ir auga. Pagrindinė darbo studijos veiklos paskirtis: padėti proto negalią turintiems paslaugų gavėjams mokytis bendradarbiauti, ugdyti motyvaciją darbui, lavinti darbinius įgūdžius ir gebėjimus, dėl savo asmeninio tobulėjimo. Darbinės užduotys atitinka proto negalią turinčių paslaugų gavėjų interesus ir sugebėjimus. Mūsų tikslai: ugdyti sąmoningą darbo poreikį, mokyti dirbti, diegti darbo kultūros įgūdžius bei įpročius, pratinti taupiai ir rūpestingai elgtis su daiktais, ugdyti darbui reikalingas asmenybės savybes.
Tik darbo procese galima ugdyti meilę darbui, atsakomybės jausmą, sąžiningumą, visuomeniškumą, mokytis nuoseklios veiklos, planavimo, darbo komandoje. Metai eina į pabaigą, tad pats metas įvertinti nuveiktus darbus ir pasiektus rezultatus, o pasigirti tikrai yra kuo.
Nuo pat veiklos pradžios vienas iš darbo studijoje organizuojamų užsiėmimų – žvakių pakuočių lankstymas. Jaunuolių dienos centras pritraukė draugišką jaunimui įmonę, įsikūrusią Kaune. Ši, paslaugų gavėjams integruotis į visuomenę padedanti įmonė, tiekia mums žvakių pakavimo produkciją, kurią mūsų lankytojai paruošia eksportuoti į kitas užsienio šalis.
Taip pat bendradarbiaujame su vietine žvejybos, žūklės reikmenų ir aksesuarų parduotuve, esančia Panevėžyje. Paslaugų gavėjai turi galimybę išbandyti save pakuotojo pareigose. Džiaugiamės galėję įvykdyti vieną didesnių užsakymų: supakavome 12 000 tūkst. vienetų žvejybos kabliukų, kurie buvo eksportuoti į Skandinavijos šalių rinką.
Visi esame tiesiogiai atsakingi už vis didėjančią beglobių gyvūnų populiaciją, todėl nelikome abejingi ir mes. Meilę gyvūnams įrodėme darbais: sukome lazdeles ,,Gyvybės stotelės‘‘ beglobių kačių nameliams.
Darbo studijoje pradėti ,,Mėnesio darbuotojo‘‘ rinkimai, veikia kaip puikus paslaugų gavėjų skatinimo būdas. Norėdami būti pastebėti ir žinodami, kad gali būti įvertinti, jaunuoliai stengiasi atlikti savo užduotis taip, kad nors kartą nusipelnytų mėnesio darbuotojo titulo.
P.S. Mes esame paramos gavėjai, atlygis už darbą nėra mūsų tikslas. Mums svarbu įgūdžių  palaikymas ir gera nuotaika. Tokia yra mūsų darbų misija – kasdien priminti, kad nieko nėra neįmanomo!








JDC darbuotoja AURIMA B.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą