2019 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Šokių festivalis 5J


Ką šokis reiškia mums kiekvienam ir ką šokis reiškia mūsų centro jaunuoliams? Jaunuoliams šokis ypatingas, tai meno kompozicija, jie savyje sujungia – judesį, garsą, jausmus. Šokių pagalba kūnui leidžia atsipalaiduoti ir pajausti judesio laisvę.
Kasmet Panevėžio Jaunuolių dienos centras organizuoją šokių festivalį 5J, į kurį suvažiuoja šokėjai iš visos Lietuvos kampelių, parodyti vieni kitiems savo sugebėjimus ir kūrybiškumą. Tai išskirtinis renginys, kuris pritraukia daug susidomėjusių dalyvių ir svečių.
Šių metų lapkričio 28 d. vyko neįgaliųjų šokių festivalis ,,5J‘‘, į kurį atvyko virš 300 žmonių iš visos Lietuvos, sulaukėme 11 šokių kolektyvų, profesionalumą demonstravo šokių grupė ,,Tavo Fortūna‘‘. Svečius sveikino Panevėžio miesto mero pavaduotojas D. Labanavičius,  visus svečius vaišino „Solidarumo kavos“ komanda.
Festivalio dalyviai tiesiog nenustygo vietoje, jie buvo kupini emocijų, jausmų, išgyvenimų, jaudinosi. Tikriausiai jaudulio aš pati turėjau daug daugiau, nei mūsų šokantys jaunuoliai. Tai pirmasis mano organizuojamas šokių festivalis, kuris man asmeniškai buvo labai didelis iššūkis ir savęs išbandymas. Reikėjo kruopščiai apgalvoti visas detales - kaip jaunuoliai turėtų atrodyti šokant vieną ar kitą šokį, jų apranga, stilius, koks turėtų būti jų sceninis įvaizdis pakvietimuose ir žinoma nuolatinės repeticijos. Ir tai tik maža dalis to ką turėjome apgalvoti organizuojant šokių festivalį. Tariu didelį AČIŪ kolektyvo komandai, kuri stipriai prisidėjo prie organizavimo, tai buvo vienas stiprus kumštis, iš kurio sulaukėme didžiulio palaikymo, paskatinimo ir gerų patarimų. Dar labai džiaugiuosi, kad teko kartu dirbti ir organizuoti šokių festivalį su kolege Santa, su jos patirtimi ir mano kai kuriomis idėjomis pasiekėme gerų rezultatų. Žinoma visada yra kur tobulėti, bet įgavome naujos patirties, o tai be galo svarbu.
Tad nekantriai laukiame kitų metų, nes kitais metais šokių festivalis bus dar geresnis!








JDC darbuotoja GRETA S

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą