2020 m. gegužės 8 d., penktadienis

DALIJIMASIS GERĄJA PATIRTIMI – MŪSŲ SĖKMĖS RODIKLIS


„Niekas nežino tiek daug, kad negalėtų pasimokyti iš kitų ir niekas nežino tiek mažai, kad negalėtų pamokyti kitus“   Daniel Reys.

 Vykdydami savo veiklą, nuolat ieškodami jos tobulinimo būdų bei priemonių, ne tik mokomės  iš kitų, bet ir dalinamės savo gerąja patirtimi. Pastebėjome, jog teigiami pokyčiai  vyksta tada, kai bendram tikslui susitelkiame visi. Kiekvienas gali  išsakyti  savo nuomonę, interpretacijas, pastebėjimus  ir  pateikti siūlymus  kaitai. Tik per praktinę patirtį išgryninami patys efektyviausi darbo metodai bei atrandami tinkami darbui su paslaugų gavėjais įrankiai.
Vienas iš mūsų gerosios patirties rodiklių yra individualus JDC paslaugų gavėjų planas (ISGP). Jis skirtas atliepti ir įgyvendinti  individualius paslaugų gavėjų poreikius. Jo kūrimas buvo nelengvas procesas. Darbuotojų komanda grupinių diskusijų metu analizavo įvairius plano sudarymo variantus, buvo, rodos, išgrynintos itin svarbios jo sritys, tačiau pradėjus taikyti praktikoje, atsirasdavo nenumatytų neatitikimų ir neaiškumų pildyme. Planas buvo keistas ne kartą ir tik bandant praktiškai ištobulintas tiek, kad tapo aiškiai suprantamas paslaugų gavėjams bei atliepiantis jų  individualius poreikius.
Mūsų ISGP koreliuojasi su įstaigos gyvenimo kokybės gerinimo bei įgalinimo koncepcijomis ir jį naudojame kaip paslaugų gavėjų gyvenimo kokybės ir įgalinimo kaitos vertinimo įrankį. Jo pildymo  procesas prasideda nuo paslaugų gavėjų individualaus tikslo išsikėlimo. Tada jau apsprendžiami gyvenimo kokybę užtikrinantys veiksniai:
§  asmeninis tobulėjimas, tai savęs pažinimas, savirealizacija bei sąveika, atsakome  pildant į paprastus ir suprantamus klausimus : kodėl aš to sieksiu, kaip ir kur tai darysiu, kokį būdą tikslo įgyvendinimui pasirinksiu.
§  Gerovės veiksniu vertiname emocinę ir fizinę gerovę, matuodami pasitenkinimo lygį bei naudą sveikatai.
§  O  Integracijos veiksniu apsprendžiame socialinės atsakomybės sritį, atsakydami į klausimą -  kuo aš būsiu naudingas, lygiavertis bendruomenės narys.
Vertinimui pasirinkome penkių balų sistemą su konkrečiais apibūdinimais  ir padalijome į dvi dalis, t. y. procesinį ir emocinį vertinimą.
Vertiname du kartus į metus, nes taip galime sekti individualaus plano įgyvendinimo pokytį ir priimti reikiamus sprendimus.
Įgalinimą galime matuoti įvairiais įrankiais, padedančiais fiksuoti paslaugų gavėjų mokymąsi, tobulėjimą, stiprybių stiprinimą, gebėjimų ugdymą ir daromą pažangą.
Džiaugiamės susikūrę efektyvų, jau patikrintą praktiškai  darbui su paslaugų gavėjais  individualų socialinės globos planą. Paslaugų gavėjai noriai jį pildo savarankiškai ar su darbuotojų pagalba, o aiškiai suprantamos sritys  kelia motyvaciją tikslo įgyvendinimui.
Dalijimasis gerąja patirtimi mums yra vienas iš daugelio svarbių veiksnių, kai kalbame apie daromą pažangą ar vertiname savo įstaigos profesionalumą. Dalindamiesi su kitais mes ne tik žengiame į priekį, džiaugiamės sėkme, bet ir suteikiame  galimybę naudoti, pritaikyti mūsų  darbo metodus bei įrankius. Tad gal ir jūs, kolegos,  norite pasinaudoti mūsų sukurtu  individualios globos planu savo sėkmingam darbui?
Būtume dėkingi, jei naudodami mūsų planą  nurodytumėte autorių – Jaunuolių dienos centrą.

JDC  darbuotoja JOLANTA S.



7 komentarai:

  1. Rytoj bus Centro gimtadienis 24 m. Daug laimes sveikatos linkiu sypsenos ir dziaugsmo su gimtadieniu linkiu ko geriausios su gimtadieniu valio

    AtsakytiPanaikinti
  2. https://www.google.lt/search?sxsrf=ALeKk01y-cSClKx61vK15H3aPAC0UD1tSA%3A1600869508293&source=hp&ei=hFRrX-iVD5Ckgwfkh7KAAg&q=su+gimtadieniu+sveikinimai&oq=su+&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAMyBQgAELEDMgUIABCxAzIICAAQsQMQgwEyBQgAELEDMgIIADIECC4QQzICCAAyAggAOgcIIxDqAhAnOgQIIxAnOgoIABCxAxCDARBDOgcIABCxAxBDOgcILhCxAxBDOgQIABBDOgoILhCxAxCDARBDUO4jWIZGYOJiaABwAHgAgAGLAogB8AWSAQUwLjMuMZgBAKABAbABDw&sclient=mobile-gws-wiz-hp#imgrc=FONcL-aOsykcaM

    AtsakytiPanaikinti
  3. https://www.google.lt/search?sxsrf=ALeKk01y-cSClKx61vK15H3aPAC0UD1tSA%3A1600869508293&source=hp&ei=hFRrX-iVD5Ckgwfkh7KAAg&q=su+gimtadieniu+sveikinimai&oq=su+&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAMyBQgAELEDMgUIABCxAzIICAAQsQMQgwEyBQgAELEDMgIIADIECC4QQzICCAAyAggAOgcIIxDqAhAnOgQIIxAnOgoIABCxAxCDARBDOgcIABCxAxBDOgcILhCxAxBDOgQIABBDOgoILhCxAxCDARBDUO4jWIZGYOJiaABwAHgAgAGLAogB8AWSAQUwLjMuMZgBAKABAbABDw&sclient=mobile-gws-wiz-hp#imgrc=FONcL-aOsykcaM

    AtsakytiPanaikinti
  4. https://www.panevezys.lt/lt/naujienos/p10/darbiniuose-koridoriuose-susitinka-183g.html

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man patinka projektas bendrauti su
    Italais 2021 m.09.29 d.

    AtsakytiPanaikinti
  6. https://www.google.com/m?client=ms-android-samsung&source=android-home

    AtsakytiPanaikinti