2020 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Bėgimo klubas

 

Visiems gerai žinomas posakis – sportas tai sveikata. Sportas ugdo valią, ryžtą ir užsispyrimą. Sportas ne tik atpalaiduoja nervų sistemą, stiprina raumenis, bet ir teikia malonumą. Juk kiekvienas sportininkas džiaugiasi savo pasiektais rezultatais. Neatsilieka ir Jaunuolių dienos centro lankytojai, jie taip pat džiaugiasi savo pasiektais sportiniais rezultatais ir sugebėjimais.

Šiais metais paslaugų gavėjai ypatingai daug įsitraukė į aktyvią ir sveiką gyvenseną. Sportas jiems labai patinka, tai tapo jų rutina. Kiekvieną rytą apsirengę sportinę aprangą kimba į treniruotę, atlieka tam tikrus pratimus, išsikelia sau tikslus, kuriuos įgyvendina. Nei vienas paslaugų gavėjas netinginiauja, jie tai daro su didžiuliu malonumu, o darbuotojoms tampa dar didesnė motyvacija įgalinti visus jaunuolius sportuoti, nes tai gali daryti visi nepaisant jų negalios. Jie ne tik sportuoja ar atlieka užduotis, bet taip pat siūlo savo idėjas ir gimsta puikūs projektai. Viena iš idėjų sporto veikloje atsiradusi nauja veikla, tai – bėgimo klubas. Ir šios idėjos iniciatorė centro aktyvistė Daiva. Džiaugiamės, kad mūsų jaunimas noriai įsitraukia į idėjų generavimą. Išreikšdami savo idėjas ir matydami, kad jas puikiai sekasi įgyvendinti, jie tampa daug savarankiškesni, labiau pasitiki bei didžiuojasi savimi

Taigi kas yra bėgimo klubas? Ir ką jis reiškia Jaunuolių dienos centro lankytojams? O jis mums reiškia labai daug. Pirmiausia didžiuojamės, kad įkūrėme savo bėgimo klubo komandą, kurią sudaro 24 bėgimo klubo nariai. Kiekvieną savaitės ketvirtadienį, 10:30 ryte po pusryčių, susitinkame lauke su bėgikais. Ateiname jau apsirengę sportinę aprangą, su patogiais sportiniais bėgimo bateliais, gertuve ir žinoma su puikia nuotaika. Atlikę apšilimą ir išjudinę savo raumenis stojame prie starto ir išgirdę švilpuko signalą pradedame savo dviejų kilometrų bėgimą. Tai yra mūsų šių metų pirmasis tikslas. Kitais metais planuojame tikslą padidinti iki dviejų kilometrų ir penkių šimtų metrų. Ir tai dar ne viskas, nors bėgimo klubas oficialiai pradėjo veiklą liepos mėnesį, bet jau teko turėti netgi dešimt renginių, kuriuose spėjome sudalyvauti. Džiaugiamės tuo, kad bendradarbiaujame su Panevėžio visuomenės sveikatos biuru, kuris maloniai kviečia prisijungti prie jų organizuojamų renginių. Kaip tik šią vasarą ir rudenį, Panevėžio visuomenės sveikatos biuras organizavo šešis renginius skirtus bėgimui ir visuose juose dalyvavome. Vienas pagrindinių jų organizuojamų renginių, kuriame dalyvavome, buvo „Mes už blaivų ir aktyvų Panevėžį“. Jame dalyvavo viso miesto bendruomenė ir mūsų jaunimas, kartu su ja jautėsi tvirtais visuomenės nariais. Jie įrodė, kad jokia negalia netrukdo užsiimti fizine veikla ir būti sveikais, žvaliais ir aktyviais.  Panevėžio miesto savivaldybės sporto skyrius, organizavo bėgimo varžybas, sporto dienai paminėti, kuriame taip pat dalyvavome ir gavome praktiškus ir  įsimintinus prizus. Panevėžio ,,Šviesos“ specialiojo ugdymo centras mūsų taip pat nepamiršo ir pakvietė sudalyvauti renginyje ,,Rudens krosas Lietuvos specialiosios olimpiados 2020 m“. Mes šiame renginyje ne tik dalyvavome, bet ir laimėjome medalius už prizines vietas. Mums tai buvo gera patirtis varžytis su kitų miestų dalyviais ir parodyti save bei garsinti Jaunuolių dienos centro vardą.

Tai dar labai maži mūsų pasiekimai, bet jau turime savo viziją ir tikslą sudalyvauti viename iš didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje - ,,Nike We Run Vilnius“, o kadangi mes intensyviai sportuojame, savo tikslą tikrai pasieksime. O galbūt dar ir sudalyvausime projekte, į kurį mes esame kviečiami. Tai neįgaliųjų maratonas, kuris vyks Milane, Italijoje. Didžiuojamės intelekto negalią turinčiais asmenimis, kurie lygiavertiškai dirba, kuria ir tampa vis aktyvesni.




JDC darbuotoja GRETA S.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą