2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Pažink Panevėžį su navigacija

 

Jaunuolių dienos centras vykdo projektą IDA - įtrauki skaitmeninė akademija. Projekto metu siekiama sukurti įrankius, pritaikytus žmonėms su specialiaisiais poreikiais lengviau naudotis IKT.

Išmaniosios technologijos mažiau galimybių turintiems asmenims gali suteikti daugiau savarankiškumo ir komforto. Neįgalūs žmonės nori gyventi, kokybiškai, tuo pačiu jie nenori ir tapti našta aplinkiniams. Štai kodėl šiuolaikinės technologijos jiems gali tapti raktu į tiek psichologiškai, tiek morališkai daug komfortiškesnę kasdienybę.

Jaunuolių dienos centre turime vieną iš užsiėmimų plečiantį mūsų akiratį, mažinantį atskirtį, bei keičiantį visuomenės požiūrį į neįgalius žmones, tai „Integracijos akademija“.

Integracijos akademijos pagrindinis tikslas yra siekti kuo didesnio Jaunuolių dienos centro paslaugų gavėjų savarankiškumo. Taip kilo mintis įvairioms užduotims pasiekti Panevėžio mieste, pasitelkti išmaniąsias technologijas(telefono navigacija). Nusistatėme tikslą rasti įvairius objektus, tokius kaip parkus, bankus, mobiliojo ryšio tiekėjus, įžymių žmonių paminklus ir kitas vietas kurias norėtume rasti savarankiškai. Mokėmės, kaip įvesti buvimo vietą, tikslą, stebėti kelią. Ne tik atlikome užduotis, bet ir prisiminėme kelių eismo taisykles.

Džiaugiamės jog paslaugų gavėjai šia iniciatyva labai susidomėjo. Grupės noriai prisidėjo prie užduoties ir ją atliko, bei norėtų tokių užduočių ateityje.

Kaip mums sekėsi galite Jaunuolių dienos centro Facebook puslapyje:

https://www.facebook.com/JaunuoliuDC/videos/410464699984589

https://www.facebook.com/JaunuoliuDC/videos/1661287820720848

https://www.facebook.com/JaunuoliuDC/videos/1123926544672160

https://www.facebook.com/JaunuoliuDC/videos/426225025038882








JDC darbuotoja NERINGA A.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą