2021 m. gruodžio 7 d., antradienis

Prisilietimas prie šokio-judesio terapijos


Šokis kaip gydymo menas, žinomas iš senovės istorijos daugelyje pasaulio tautų. Šokis sujungia meną ir gyvenimą. O judesys tampa kaip komunikacija. O pačios šokio-judesio terapijos metu žmogus atpalaiduoja savo kūną ir protą, išlaisvina sielą, pažadina kūrybiškumą. Vyksta emocinės ir psichologinės būsenos stabilizavimas.

Kadangi šokis visuomet buvo labai artimas man pačiai, tai susigundžiau dalyvauti šokių terapijos kursuose. Pasibaigus šiems mokslams supratau, kad šokio terapija yra labai gilus ir nelengvas procesas. Bet visuomet pagalvodavau, ką ir kaip būtų galima pritaikyti mūsų paslaugų gavėjams. Mūsų jaunimas mėgsta šokį ir judesį. Turime savo centre ir grupelę jaunuolių, kurie ypatingai yra pamilę šokį, todėl lanko šokių hobį. Su savo komanda mokomės įvairių šokių stilių, dalyvaujame šokių čempionatuose ir renginiuose, tai tikrai patirties šokių srityje turime. Bet žinoma, užsiimti šokio-judesio terapija gali kiekvienas, nereikia specialių sugebėjimų. Judesys būna neparemtas jokia technika. Pats vykstantis procesas ir yra rezultatas. Tuo pati įsitikinau vykdydama šokių terapijos užsiėmimus su mūsų jaunimu. Pradžioje galvojau, kad visą tai darysime su mano minėtais šokių hobistais. Bet visa šiuo metu esanti sudėtinga situacija dėl plintančių virusų pakeitė mano planus. Tai nusprendžiau išbandyti šokių terapiją su kiekviena grupe atskirai. Kiekvienoje grupėje yra įvairių sugebėjimų jaunuolių, su skirtingomis negaliomis. Bet visa tai nesutrukdė ir net labai nustebino, kaip kiekvienas jaunuolis savaip pajautė terapinį šokį. Jaunimas atliko įvairias šokių užduotis atsižvelgiant į kiekvieno sugebėjimus. Šokome ir  judėjome individualiai, porose, grupėse, taip lavindami pasitikėjimą savimi ir kitu. Kiekvienas galėjo judėti kaip ir kiek nori judėti. Išmokome pajausti ir išjudinti savo kūną.

Žvelgiant į ateitį būtų šaunu ir toliau vykdyti šokio-judesio terapijos užsiėmimus. Su laiku, manau, jaunimas dar labiau atsipalaiduotų, išmoktų pajusti gyvenimo džiaugsmą ir taip gerintų savo emocinę ir fizinę savijautą. Ir reikia prisiminti, jog judesys nemeluoja ir jo dėka matosi vidinis pasaulis.

 




JDC darbuotoja SANTA J.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą