2021 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Projektas ANIMA - įrankis bendrauti


Nuo šių metų kovo mėnesio pradėtas vykdyti projektas- ANIMA

Į animatoriaus profesijos pažinimą pasinėrė šeši jauni, aktyvūs ir naujų potyrių ištroškę jaunuoliai – Sandra, Kotryna, Paulius, Martynas, Roberta ir Tomas.

Projekto įgyvendintojų komandą vieniją keletas dalykų:

-          - Nematoma negalia, kuri vadinama intelekto sutrikimu;

-         -  Noras įgauti darbinių įgūdžių ir turėti tikrą darbą;

-          - Noras bendrauti ir svajonė tapti pačiais geriausiais animatoriais;

Animatoriaus profesija pasirinkta neatsitiktinai, projekto įgyvendintojų komanda daug metų priklauso jaunimo organizacijai, kurioje organizuojami linksmi renginiai pastebėjo, kad šis darbas suteikia labai daug džiaugsmo visiems aplinkiniams. Animatorius nuolat turi bendrauti su žmonėmis, o pats svarbiausias įgūdis kurį komanda nori įgauti ir yra bendravimas. Išmokti bendravimo su žmonėmis. Tokiu būdu bendruomenė pamatys neįgalaus jaunimo galias ir keis požiūrį į negalia.

Iš pradžių, norint įgauti  patirties projekto komanda ėjo mokytis iš "Pasaka Be Galo" įkūrėjos Rūtos. Iš Rūtos jaunuoliai išmoko interaktyvių žaidimų, linksmų savęs pristatymo būdu, ryšių užmezgimo žaidimų. Įgavusi praktikos. drąsos ir žinių komanda pradėjo darbą. Šiltuoju metų laiku miesto bendruomenę kvietė ateiti į parkus ir įsitraukti į atraktyvius ir linksmus užsiėmimus kurių tikslas kartu su miesto bendruomene griauti stereotipus apie negalia. Užmegzdami naujus ryšius stiprinant pasitikėjimą vieni kitais ir nugalint baimes.







 JDC darbuotoja AUŠRINĖ T.

 

 

                                            JDC darbuotoja Aušrinė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą