2022 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Kuriame draugišką aplinką autizmą turintiems asmenims


Jaunuolių dienos centrą kasdien lanko 70 paslaugų gavėjų, turinčių įvairią intelekto negalią. Keletas iš jų yra ir autizmo spektro sutrikimą turintys jaunuoliai. Todėl džiaugiamės galimybe dalyvauti tarptautiniame projekte „Autism Friendly Spaces: The employability twist“. Šio projekto dėka plečiame savo žinias apie autizmą, mokomės geriau atpažinti jaunuolių poreikius, prisidedame prie visuomenės sąmoningumo bei supratingumo plėtros ir ieškome aplinkos pritaikymo autizmo spektro sutrikimus turintiems asmenims sprendimų. 

Rugsėjo mėnesį vykome į Atėnus, Graikiją, kur kartu su kitais projekto dalyviais iš Maltos dalyvavome trijų dienų mokymuose. Jų metu dalinomės gerosiomis patirtimis bei daug diskutavome apie jaunuolių, turinčių autizmo spektro sutrikimus darbo galimybes.

Svarstėme ir mokėmės kokiu būdu vykstantys darbo pokalbiai būtų efektyviausi, kokiomis socialinės komunikacijos strategijomis turėtų pasinaudoti darbdaviai bendraudami su į darbą priimtais autizmo spektro sutrikimus turinčiais darbuotojais bei kokia pagalba turėtų būti teikiama darbdaviams padedant jiems pritaikyti darbo aplinką bei sąlygas.

Mokymuose daug dėmesio skyrėme darbo aplinkos pritaikymui. Šiai darbuotojų grupei itin svarbu, kad aplinka būtų kiek įmanoma stabilesnė, nuspėjama, pasikartojanti ir be šalutinių dirgiklių, taip suteikiant sąlygas ramiam ir kokybiškam darbui. Ieškojome privalumų ir trūkumų atskiros nusiraminimo patalpos darbo vietoje įrengimo siūlyme, kuriame autistiškas žmogus galėtų atrasti saugią susikaupimo bei nusiraminimo erdvę.

Atsakingai žiūrime į šią patirtį ir labai tikimės ateityje pasidžiaugti įsidarbinimo sėkmės istorijomis!





JDC darbuotoja RENATA D.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą