2022 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Teatras kvepiantis kava

Kalbant apie teatrą yra sakoma – „teatras prasideda nuo rūbinės“. Tačiau neatsiejama kiekvieno teatro dalis – kavinė.

Juozo Miltinio dramos teatras – tai viena pirmųjų vietų mieste kur atsirado tikra kava, ruošiama iš kąrik sumaltų kavos pupelių. Tiesa, kiek šis faktas tikras, nėra žinoma, nes Juozas Miltinis labai mėgo įvairiausias legendas ir sukurdavęs bei išlaikydavęs paslaptis bei intrigas. Besidomintieji Juozo Miltinio biografija tikriausiai žino, kad maestro buvęs didelis geros kavos mėgėjas ir net pats šį gėrimą gamindavo jam svarbiems žmonėms, tik recepto niekam neatskleisdavo. Kavos gamyba režisieriui namuose ir, retkarčiais, teatre buvo svarbus ritualas, nes režisierius pats pasiskrudindavo ir susimaldavo kavos pupeles. Buvę teatro darbuotojai meną, kad režisierius ruošdavo labai tirštą kava, kad net vertikaliai įdėtas šaukštelis kurį laiką įsilaikydavo nenukritęs. Tačiau kava būdavo kvapni ir skani. Šiuo metu paragauti legendinės Juozo Miltinio kavos galima vienoje iš miesto centre įsikūrusių kavinių.

Tačiau bėgant metams ir keičiantis tradicijoms, kultūrai ir vis greitėjant gyvenimo tempui pakito ir Juozo Miltinio dramos teatre esanti kavinė. Jau antrą sezoną teatro lankytojus pasitinka Solidarumo kava. O pasitinka labai neįprastai – kava gaminama iš ant mobilaus triračio pritvirtinto kavos aparato ir šią kavą gaminantys asmenys turi intelekto negalią. Mobilus kavos triratis teatro lankytojus pasitinka pirmojo aukšto fojė. Solidarumu kvepiančia kava galima pasimėgauti prieš spektaklį ir per pertrauką. Taip pat galima pasimėgauti ne tik kava, tačiau ir desertu, natūraliu be jokių papildomų dažiklių – grybuku. O kai norisi kažko ypatingo barmenai gali rekomenduoti Super Garden šaltyje džiovintų užkandžių.

Solidarumo kavos komanda yra be galo laiminga galėdama kiekvienam atėjusiam į teatrą pagaminti kvapniausią ir skaniausia kavą.

 





JDC darbuotoja AUŠRINĖ T. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą