2022 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

MAKATON KUBŲ IŠŠŪKIS

 Dauguma tikriausiai apsilankę mūsų Jaunuolių dienos centre yra girdėję, tai, kad mūsų paslaugų gavėjai mokosi ir taiko vieną kaip iš komunikacijos priemonių Makaton metodą. Kaip ir prisimenam Makaton metodas, tai yra komunikacijos priemonė, kuri naudoja tam tikrus ženklus, kurių pagalba galime bendrauti su žmonėmis, kurie negeba kalbėti arba jų kalba yra sutrikusi.

Tad 2022 metais sukūrėme naują mokymosi priemonę „Makaton kubų iššūkis“. Tai stalo žaidimas, kurį sudaro:

·         trys kubai;

·         žaidimo lenta;

·         figūrėlės.

 Ant kiekvieno kubo pavaizduoti skirtingi Makaton ženklai tokie kaip: prašau, tualetas, eiti, šokti, valgyti, ne, pyktis, gerti, labas, taip, kur, aš, šalta, viso, šokinėti, ačiū, myliu, pabaiga.  Žaidimo eiga yra tokia:

·         kiekvienas paslaugų gavėjas meta kubą ir koks iškrenta simbolis PG turi įvardinti ir parodyti ką reiškia tas simbolis.

·         Jeigu PG parodo teisingai jis paeina tiek langelių, kiek pavaizduota ant kubo taškelių.

·         Jeigu parodo neteisingai, PG lieka stovėti vietoje.

·         Žaidėjas, kuris pirmas praeina visus langelius laimi žaidimą ir gauna apdovanojimą. Apdovanojimai yra kaip motyvacinė priemonė, paslaugų gavėjams dar labiau įsitraukti į ,,MAKATON KŪBŲ IŠŠŪKĮ!’’ J

        Šio žaidimo pagalba mūsų jaunuoliai labiau išmoko ir įsiminė Makaton ženklus, kuriuos galėjo naudoti savo kasdieninėje veikloje ir taip palengvinti savo komunikaciją su kitais asmenimis, kurie turi kalbos sutrikimą. Džiaugiamės, kad atrandame vis daugiau priemonių, kurios padeda mums smagiai ir įdomiai išmokti naujus dalykus! Tikimės, kad ir ateityje toliau tobulėsime ir atrasime naujus dalykus! 

JDC darbuotoja FAUSTA B.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą