2023 m. gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Darbo studijoje nesibaigiantys darbai

 

Tai ar jaučiate, kad artėja Kalėdos? Mes taip, nes Kalėdinės dirbtuvėlės įgavę pagreitį vėl dirba, o jas puošia raudonos dėžutės jūsų dovanoms pakuoti. Tas stebuklingas laikotarpis kada visi plušame, juokiamės ir nekantriai laukiame švenčių. 2023 metai baigiasi, artėja gražiausios metų šventės, o mes skaičiuojame nudirbtus mūsų darbus ir antrus metus bendradarbiavimą su „Super Garden”.  Labai džiaugiamės šia ilgalaike užsimezgusia draugyste, per šiuos metus mūsų paslaugų gavėjai ne tik patobulėjo, bet tapo savarankiškesni. Kaip teigia paslaugų gavėjas Arminas: man lankstyti kartonines dėžutes vienas malonumas. O tokių dėžučių per metus sulankstome ne vieną šimtą. Darbščiojo Tomo užduotis darbo studijoje, pasirūpinti, kad būtų supakuoti visi žvejybiniai kabliukai, be jokių klaidų. Paslaugų gavėjai, kurie kiekvieną rytą atskuba lankstyti vienkartinius rankšluosčius kirpykloms. Tai yra mūsų nauja veikla, „Papirus plius’’ įmonė, kuri mums buvo neabejinga ir pradėjo su mumis bendradarbiauti, mumis pasitikėjo ir leidžia paslaugų gavėjams augti bei tobulėti, tai abipusė nauda. Galimybių sudarymas mūsų paslaugų gavėjams dalyvauti visuomenės gyvenime bei turėti lygias galimybes, teises su visais abejonių nekelia. Kelias į integraciją jau formuojasi, todėl svarbu suprasti, atrasti tinkamus būdus, svarbu pastebėti paslaugų gavėjų unikalius gebėjimus, talentus. To mes ir siekiame Darbo studijoje, pagerinti paslaugų gavėjų gyvenimo kokybę. Kartais pamirštame, kad gyvenimo kokybė- ne tik fizinė savijauta, gebėjimas vaikščioti, matyti, girdėti ar komfortiškai gyventi. Gyvenimo kokybė- tai vidinė būsena, bylojanti apie jauno žmogaus gebėjimą jausti pilnatvę ir gyventi visavertį gyvenimą.

2023-05-01/2023-09-15- tai buvo ieškojimų ir atradimų laikas darbo studijoje.  Šiuo laikotarpiu surengėme vietinį projektą - Socialinės dirbtuvės. Tikriausiai visi esame girdėję apie jas, tačiau kol kas Panevėžyje jų nėra, bet mes turime naujienų, kuriomis būtinai pasidalinsime ateityje. Socialinių dirbtuvių paskirtis – didinti žmonių su intelekto negalia įsidarbinimo atviroje darbo rinkoje galimybes, ugdyti, lavinti ir palaikyti bendruosius ir specialiuosius darbinius įgūdžius, atliekant prasmingas darbinio užimtumo veiklas, nukreiptas į konkrečios prekės, produkto gamybą ar paslaugos atlikimą. Teikiant šią paslaugą, darbas su socialinių dirbtuvių paslaugų gavėjais organizuojamas pagal individualius planus, atsižvelgiant į kiekvieno žmogaus gebėjimus ir galimybes. Paslauga organizuojama vadovaujantis orientacijos į asmenį, aktyvinimo, adekvatumo, orientacijos į darbą. Prieš pradedant šį projektą, buvo atliktas asmens gebėjimų įvertinimas, Tačiau pačiam žmogui naudinga įgyti konkrečių įgūdžių ir galbūt ateityje pradėti dirbti bei užsidirbti. Tai sukuria prasmės jausmą, ypač kai žmogus gali savimi bent iš dalies pasirūpinti.

Jau greitai turėsime ypatingų naujienų. Socialinės dirbtuvės KITA MĖNULIO PUSĖ, kurios jau greitai įsikurs Panevėžio miesto centre. O ar žinojote, kad Mėnulis aplink ašį apsisuka per tiek pat laiko per kiek pasisuka aplink Žemę? Todėl jis visą laiką i Žemę būna atsisukęs ta pačia puse, o kita pusė yra vadinama nematomąja Mėnulio puse.. Nors jos nematome, bet visi žinome, kad ji yra… 

Gražių, jaukių ir prasmingų švenčių Jūsų namams linki Darbo studija.










JDC darbuotoja AUŠRINĖ G.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą