2023 m. gruodžio 29 d., penktadienis

Virtuali realybė kiekvienam? Taip!

 

Jaunuolių dienos centre siekdami inovacijų ir prisitaikymo prie nuolat atsirandančių naujovių bei technologinės aplinkos įdiegėme virtualios realybės (VR) technologiją. VR pasižymi ne tik žaidimų galimybėmis, bet ir suteikia unikalias galimybes mokytis ir tobulinti įvairius įgūdžius, tokius kaip koordinacija, judesių kontrolė, bendravimas ir užduočių atlikimas. Paslaugų gavėjus supažindinant su VR, pastebėjome, kad pradžioje ne visi buvo pasiruošę išbandyti šią naują patirtį. Tačiau, stebėdami kitų draugų įsitraukimą ir dalyvavimą pamažu įsidrąsino. Ir po kurio laiko daugelis jų įveikė savo baimę ir išbandė šią naujovę.

Viena iš VR sričių yra saugumo mokymai. Virtualios erdvės sukuria realistiškas, saugias ir kontroliuojamas aplinkas, kuriose paslaugų gavėjai praktikuojasi kaip saugiai elgtis gatvėje ar pereiti perėją. Taip pat VR naudojame mokyti paslaugų gavėjus atlikti kasdienius veiksmus, tokius kaip namų ruošos darbai, savarankiškas apsipirkimas ar viešojo transporto naudojimas. Svarbiausia atsižvelgti į paslaugų gavėjų gebėjimus ir poreikius. Tai padeda įgyti nepriklausomumo jausmą ir pasitikėjimą savimi, kurie yra svarbūs kasdienio gyvenimo kokybei. VR suteikia galimybę išbandyti bet kurią norimą sporto šaką. Paslaugų gavėjai noriai renkasi žaisti tenisą, krepšinį, bet labiausiai jiems patinka žaisti boulingą. Tai puiki galimybė ne tik pramogauti, bet tuo pačiu lavinti motoriką bei reakciją ir greitį. Norintys mažiau aktyvios veiklos paslaugų gavėjai renkasi galimybę nukeliauti į pasirinktą šalį, miestą ar tyrinėti povandeninį pasaulį.

Ši inovatyvi technologija tampa naudinga, siekiant pagerinti kasdieninį gyvenimą ir įgūdžius todėl tai tapo puikus mokymosi įrankis.

 





JDC darbuotoja MONIKA G.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą