2023 m. gruodžio 13 d., trečiadienis

Mes sportiški ir sportuojantys

  

Jaunuolių dienos centre gyvenimas nestovi vietoje – tai tarsi srauni, tekanti upė, nuolat keičianti posūkius, atverianti naujus vaizdus ir siūlanti naujas galimybes. Viena iš šių naujų galimybių yra Panevėžio sporto centro lengvosios atletikos maniežo lankymas. Esame labai dėkingi už galimybę „Lengvosios atletikos manieže“ lankytis visiems JDC jaunuoliams ir darbuotojams vienu metu. Manieže kartu turime galimybę išbandyti savo fizines galimybes ir įvairias sporto šakas. Mums padeda treniruotis Lietuvos sportininkas, bėgikas, sporto organizatorius, buvęs olimpietis – Pavelas Fedorenka. Jis ne tik lengvaatletis, kuris specializavosi vidutinių ir ilgų nuotolių bėgimuose, bet ir Lietuvos olimpinės rinktinės narys ir nacionalinis rekordininkas. Jo patirtis ir sukauptas žinių bagažas leidžia jaunuoliams tikslingai sportuoti.

Atsinaujino mūsų draugystė ir bendradarbiavimas su „Judesio DNR“. Tai grupinė mankšta, kurios pagalba stiprinami visi raumenys, lavinama ištvermė bei valia. Profesionalus komandos darbas jaunuoliams leidžia treniruotės metu išlieti nemažai prakaito. Taip pat labai svarbu profesionalo palaikymas ir pagalba fizinėje veikloje.

Nepamirštame ir palaikome ryšį su V. Variakojo sporto kompleksu. Jaunuoliai sportuoja stalo teniso žaidimus treniruotėse. Sporto salėje jiems saugu, jie nuolat mokosi, tobulina savo žinias stalo teniso sporte ir praktiškai išbando draugiškose tarpusavio rungtyse. Džiaugiamės palaikydami šiltus ryšius su sporto komplekso administracija bei direktoriumi.

Sportas vandenyje - tai optimalus fizinis aktyvumas, todėl šaltojo sezono metu mūsų jaunimas lanko baseiną „Romantic“ viešbutyje. Vanduo, vandens terapijos, sauna, atpalaiduoja jaunuolius. Kai kurie iš jų moka gerai plaukti, nardyti, kiti naudojasi  plaukimo treniruotėms  skirtomis pagalbinėmis priemonėmis.

Reguliari mankšta ne tik padeda atsikratyti antsvorio, bet ir sumažina riziką susirgti kai kuriomis lėtinėmis ligomis. Būtina kiekvienam atrasti patinkančią fizinės veiklos rūšį ir leisti sau mėgautis ja. Sporto šakų įvairovė ir pritaikymas kiekvienam pagal jo poreikį pagyvina sporto veiklą, atnaujina susidomėjimą aktyviau judėti ir sveikiau gyventi.





JDC darbuotoja JŪRATĖ B.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą